Košarka

Veliki dvoboj Muse i Boatrighta, Bosna i Hercegovina zaustavila Armeniju

Branimir Korać • četvrtak, 10.08.2017.
Veliki dvoboj Muse i Boatrighta, Bosna i Hercegovina zaustavila Armeniju
Foto: FaH

Armenija je upisala prvi poraz u pretkvalifikacijama i to u gostima kod Bosne i Hercegovine koja je slavila na krilima Džanana Muse...

Važnu pobjedu upisala je Slovačka koja je u Bratislavi ugostila Švedsku i slavila 68:59. Slovacima je to prva pobjeda i u slučaju poraza vjerojatno bi otpali iz igre za prve dvije pozicije. Ipak su uspjeli slaviti i zakomplicirali situaciju u skupini.

Rudežovu reprezentaciju do pobjede su predvodili s po 15 poena Andre Jones (šest skokova), Radoslav Rančik (15 skokova) i Michal Batka (11 skokova). Kod poraženih Adam Ramstedt upisao je 13 poena, a Tobias Borg 11.

Bavčevićeva Armenija poražena je u Sarajevu od Bosne i Hercegovine u susretu koji je obilježio dvoboj sadašnjeg i bivšeg igrača Cedevite. Na svakoj strani briljirali su Džanan Musa i Ryan Boatright i iako je Boatright bio prvi strijelac susreta, Musa je odnio pobjedu.

Na kraju je ubacio 28 poena uz četiri asistencije, a pomagao mu je Hasandić s 14 poena. Na drugoj strani Boatright je ubilježio 30 poena uz osam asistencija i sedam skokova dok je Fischer dodao 11 poena.

Estonci su zadržali stopostotan učinak u skupini C nakon što su visoko slavili protiv Kosova sa 76:50. Kosovu je ovo prvi poraz, no i dalje ima dobre šanse za hvatanje jedne od prve dvije pozicije koje vode u kvalifikacije. Makedonija je s dva poraza u najtežoj situaciji i do kraja nema pravo na kiks.

Estonce su u ovom dvoboju predvodili Reinar Hallik s 15 poena i četiri asistencije, a Sten Sokk je dodao 14 poena. Kod Kosova Erjon Kastrati ubacio je 11 poena uz četiri skoka dok je Drilon Hajrizi dodao devet poena i četiri skoka. Kosovo sa samo 32 posto ubačaja iz igre jednostavno nije imalo šanse.

Do prve pobjede u skupini D stigla je Bjelorusija u dvoboju protiv Portugala koji tako i dalje ostaje bez pobjede. Bjelorusi su mogli i lakše do pobjede, imali su 16 poena viška da bi dopustili Portugalu povratak dalekometnim šutevima Barrosa. U završnici je stvar u svoje ruke preuzeo Parahouski i odveo Bjelorusiju do pobjede.

Po 16 poena kod Bjelorusije postigli su Artsiom Parahouski (devet skokova) i Vitali Liutič (sedam skokova), a kod Portugala Tomas Barroso je završio s 18 poena (6/9 trica) i četiri skoka dok je Pedro Pinto dodao 15 poena i pet asistencija.

Skupina A:
Slovačka - Švedska 68:59
BiH - Armenija 98:85

1. BiH 2-1, 2. Armenija 2-1, 3. Slovačka 1-2, 4. Švedska 1-2

Skupina B:
Nizozemska - Albanija 91:77

1. Nizozemska 2-0, 2. Austrija 1-1, 3. Albanija 0-2

Skupina C:
Estonija - Kosovo 76:50

1. Estonija 2-0, 2. Kosovo 1-1, 3. Makedonija 0-2

Skupina D:
Bjelorusija - Portugal 78:75

1. Bugarska 2-0, 2. Bjelorusija 1-1, 3. Portugal 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!