Tenis

Kraj i za Donnu Vekić uz dobar otpor bivšem svjetskom broju jedan

Branimir Korać • četvrtak, 10.08.2017.
Kraj i za Donnu Vekić uz dobar otpor bivšem svjetskom broju jedan
Foto: EPA

I posljednja hrvatska predstavnica na turniru u Torontu upisala je poraz. Donna Vekić izgubila je u dva seta od Angelique Kerber za sat i 50 minuta igre...

Bivša prva igračica svijeta Angelique Kerber svladala je Donnu Vekić u drugom kolu turnira u Torontu. Kerber nije lako došla do pobjede. Vekić je pružila dobar otpor i natjerala Njemicu na puni angažman.

Donna je vidjela svoju priliku u ovom meču jer je Kerber ove sezone pokazala dosta nekonstantnu igru, a ovo joj je bio prvi nastup još od Wimbledona. Bez obzira na to ipak je izvukla pobjedu i izborila prolaz u treće kolo.

"Prvi mečevi nakon dugačke pauze uvijek su teški, no ovdje sam igrala jako dobro od samog početka i zadovoljna sam svojim nastupom. Drugi set bio je pogotovo težak i tijesan te je izvukao najbolje iz nas", rekla je nakon meča Kerber.

Donna je imala problema s bolovima u ramenu i to je jedan od razloga dosta lošeg ulaska u meč i čak šest dvostrukih servis pogrešaka u prva dva servis gema. No uspjela je u maratonskim gemovima ipak zadržati svoj servis i tek u završnici prvog seta posustala je i Kerber stigla do prvog breaka.

U drugom setu Kerber je lako došla do prednosti i povela s 3:1, no Donna nije posustala i uspjela je vratiti izgubljeni servis te set odvesti u 13. igru.

I tamo se Njemica odvojila, no Vekić je spasila dvije meč lopte, ali ne i treću te je Kerber sa 7:5 u tie-breaku otišla do trećeg kola gdje će igrati protiv Sloane Stephens koja je iznenadila Petru Kvitovu.

Toronto, drugo kolo:
Angelique Kerber (Njemačka, 3) - Donna Vekić (Hrvatska, Q) 6:4, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!