Tenis

Borna Ćorić bez šanse protiv Nadala u drugom kolu Montreala

Petar Jenjić • četvrtak, 10.08.2017.
Borna Ćorić bez šanse protiv Nadala u drugom kolu Montreala
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od Masters turnira u kanadskom Montrealu. Ćorića je u drugom kolu potpuno nadigrao prvi nositelj Rafael Nadal koji je u cijelom meču prepustio tek tri gema...

S obzirom na to da je Andy Murray otkazao turnire do daljnjeg, Rafael Nadal je u odličnoj poziciji jer mu je za povratak na broj jedan potrebno polufinale Montreala. Danas ga je očekivao dvoboj s Bornom Ćorićem protiv kojeg je imao negativan omjer 2-1.

Ipak, danas to nije tako izgledalo, španjolski tenisač je potpuno dominirao od početka do kraja i upisao glatku pobjedu 6:1, 6:2. Nadalu je bilo potrebno tek sat i 13 minuta za prolazak u osminu finala gdje ga očekuje Kanađanin Denis Šapovalov koji je porazio Juana Martina del Potra.

Dvije od tri break lopte iskoristio je Nadal koji je otvorio meč s 5:0 i nekoliko minuta kasnije, trećom set loptom, došao do prvog seta.

Tri gem lopte na otvaranju drugog seta propustio je Ćorić i Španjolac je prvom break loptom došao do breaka. U petom gemu Nadal je još jednom oduzeo servis hrvatskom tenisaču koji je svoju prvu i jedinu break loptu nešto kasnije propustio uzeti. Drugom meč loptom Nadal je došao do pobjede.

Motiva Nadalu nimalo ne nedostaje, to se moglo vidjeti i u današnjem dvoboju. Ulaskom u polufinale vraća se na prvu poziciju, a do toga su mu potrebne još dvije pobjede. Prvi je na redu Šapovalov.

ATP Montreal, drugo kolo:
Rafael Nadal (1) - Borna Ćorić 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!