Tenis

Franko Škugor preko mladog Slovenca do četvrtfinala u Portorožu

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.08.2017.
Franko Škugor preko mladog Slovenca do četvrtfinala u Portorožu
Foto: FaH

Franko Škugor prošao je u četvrtfinale Challengera u Portorožu. Škugor je u drugom kolu igrao protiv 18-godišnjeg Slovenca Svena Laha i očekivano slavio...

Jedini hrvatski predstavnik na turniru u Portorožu, Franko Škugor, dogurao je do četvrtfinala. Škugor je za ulazak u glavni ždrijeb morao igrati kvalifikacije, a nakon što je tamo nizao pobjede, s istim navikama nastavio je i u glavnom turniru.

U prvom kolu eliminirao je drugog nositelja Petera Gojowczyka da bi nakon toga bio bolji i od mladog Slovenca Svena Laha.

Lah je na startu turnira iznenadio dvostruko starijeg Španjolca Rubena Ramirez-Hidalga kojeg je svladao relativno lako sa 6:4, 6:4, no protiv Škugora nije uspio ponoviti tako dobar nastup.

Škugor je morao s manje stresova uzeti prvi set, imao je priliku za to, ali nije ju iskoristio. Napravio je break kod 1:1 u prvom setu, zatim propustio 0:40 u petom gemu pa četiri break lopte u sedmom da bi na servisu za set popustio i Lah poravnao na 5:5.

Ipak u tie-breaku sve je bilo na strani Škugora koji je pobjegao na 6:1 i nakon toga bez problema dovršio posao.

Slično je bilo u drugom setu, samo ovaj put Škugor nije imao pad koncentracije u završnici. I tu je oduzeo Lahu servis već u njegovom prvom servis gemu, ali do kraja seta Slovenac nije imao šanse za povratak u meč te je Škugor slavio sa 7:6(2), 6:3.

U četvrtfinalu igrat će protiv boljeg iz meča između Luce Vannija i Stefanosa Tsitsipasa.

Challenger Portorož, drugo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska, Q) - Sven Lah (Slovenija, WC) 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!