Rukomet

PPD Zagrebu remi s Veszpremom i tijesan poraz od Nijemaca na Sparkassen Cupu

Mihaela Bradovski • subota, 12.08.2017.
PPD Zagrebu remi s Veszpremom i tijesan poraz od Nijemaca na Sparkassen Cupu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreba na Sparkassen Cupu u subotu su odigrali dvije utakmice te ubilježili remi protiv Veszprema i nakon toga upisali tijesan poraz od Göppingena...

Dva susreta Zagrebaši su odigrali ovu subotu te upisali remi i poraz. Čak i poraz bio je tijesan, protivnik vrlo neugodan, ali u ovom trenutku nešto spremniji od Zagrebaša koji su, prema riječima trenera Kasima Kamenice, vrlo daleko od prave forme nakon povratka s Rogle.

Prvi protivnik bio je vrlo jaki Veszprem, ali Zagreb je odigrao odličnu utakmicu te remizirao 28:28. Mogao je upisati i pobjedu, međutim u posljednjoj minuti Dragan Gajić poravnao je na 28:28 i osigurao remi Mađarima.

Prvo poluvrijeme proteklo je u vodstvu Mađara da bi PPD Zagreb napravio sredinom drugog dijela seriju čak 7:0 i poveo s 25:20. No do kraja susreta Veszprem se potpuno vratio i izborio remi 28:28.

Zlatko Horvat postigao je pet pogodaka, a po četiri su dodali Igor Vori, Stipe Mandalinić i Valentino Ravnić. Kod Veszprema Momir Ilić i Dragan Gajić postigli su po pet golova.

U drugom susretu PPD Zagreb imao je za protivnika njemački Göppingen koji je slavio s 34:33. Zagreb je ovdje imao odličan ulazak u utakmicu, ali sredinom prvog dijela Göppingen se vratio i ubrzo preuzeo kontrolu nad rezultatom.

U drugom dijelu Nijemci su vodili i s četiri gola viška da bi se Zagreb u završnici približio, ali ne i izborio barem remi.

Marcel Schiller predvodio je pobjednika s devet golova dok su kod Zagreba najbolji bili Damir Bičanić s osam i Zlatko Horvat sa šest golova.

Ova dva susreta dobra su vijest za Kamenicu s obzirom da je Zagreb odradio tek visinske pripreme i sada kreće s onim taktičkim dijelom i stvaranjem igre.

Sparkassen Cup:
Telekom Veszprem - PPD Zagreb 28:28
Frisch Auf Göppingen - PPD Zagreb 34:33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!