Tenis

Ante Pavić u drugom kolu kvalifikacija, kraj za Nikolu Mektića

Branimir Korać • subota, 12.08.2017.
Ante Pavić u drugom kolu kvalifikacija, kraj za Nikolu Mektića
Foto: FaH

Na startu kvalifikacija u Cincinnatiju nastupila su i dvojica hrvatskih tenisača, Ante Pavić upisao je neočekivanu pobjedu protiv Ernesta Escobeda, a Nikola Mektić poražen je od Thomasa Fabbiana...

Marin Čilić neće nastupiti u glavnom ždrijebu turnira u Cincinnatiju, nastup je otkazao zbog problema s ozljedom stopala, no turnir neće proći bez nastupa hrvatskih igrača.

Ivo Karlović u prvom kolu za protivnika ima Čeha Jirija Veselog dok Borna Ćorić kreće protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Njima bi se mogao pridružiti i Ante Pavić koji je dobro krenuo u kvalifikacijama pobjedom protiv 85. igrača svijeta Ernesta Escobeda.

Pavić je priredio iznenađenje pobjedom u dva seta 7:5, 6:2 i to nakon što je u posljednji trenutak uskočio u kvalifikacije. Iako je Amerikanac kao deveti nositelj bio favorit, Pavić je odigrao vrlo dobar meč i stigao do pobjede.

U prvom setu došao je do breaka kod 5:5 i nakon toga uz manje probleme stigao je do seta sa 7:5.

Nakon toga Amerikanac je ušao u krizu, Pavić je napravio veliku seriju i poveo s 4:0 u drugom setu nakon čega je mirno dovršio posao.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv prvog nositelja Joaa Souse koji je u dva seta svladao Tima Smyczeka.

U kvalifikacijama je nastupio i Nikola Mektić, ali on nije dohvatio drugo kolo. Njega je svladao Talijan Thomas Fabbiano koji je bio bolji sa 7:5, 6:4.

Cincinnati, prvo kolo kvalifikacija:
Ante Pavić (Hrvatska) - Ernesto Escobedo (SAD, 9) 7:5, 6:2
Thomas Fabbiano (Italija, 11) - Nikola Mektić (Hrvatska) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!