Tenis

Kiša kvari raspored u Torontu, Wozniacki srušila prvu igračicu svijeta

Dario Dodić • subota, 12.08.2017.
Kiša kvari raspored u Torontu, Wozniacki srušila prvu igračicu svijeta
Foto: EPA

Kišni prekidi poprilično su poremetili raspored na WTA turniru u Torontu. Poznat je jedan polufinalni par, dok ćemo drugi doznati večeras...

Caroline Wozniacki plasirala se u polufinale WTA turnira u Torontu svladavši u maratonskom meču prvu igračicu svijeta, Čehinju Karolinu Pliškovu. Bio je ovo prvi turnir za Pliškovu nakon što je preuzela prvo mjesto na WTA ljestvici, no Dankinja ju je zaustavila u četvrtfinalu.

Čak četiri puta prekidan je prvi set zbog kiše, što je u konačnici pomoglo Wozniacki. Bila je u zaostatku 3:0, da bi na kraju uzela prvi set sa 7:5. Drugi je set u tie-breaku uzela Pliškova, dok je odlučujući treći set pripao Wozniacki sa 6:4. Tako je Dankinja nakon više od tri sata igre osigurala polufinale u Kanadi.

"Na gotovo svakom turniru koji sam igrala ove godine padala je kiša, tako da se tome jednostavno moram nasmijati, jer imam osjećaj da me prati. Svaki put kad je padala kiša odigrala sam dobar turnir pa sam zaključila da mi to donosi sreću", rekla je Wozniacki.

Dankinja će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens, koja je prvi put u karijeri na WTA 5 turniru došla do polufinala.

Amerikanka je polufinale izborila na spektakularan način, svladavši u tri seta Čehinju Lucie Šafarovu. Nakon što je Stephens uzela prvi set sa 6:2, Šafarova je uzvratila s još uvjerljivijih 6:1 u drugom. Imala je Čehinja 5:4, servirala je za meč i imala tri meč-lopte, sve tri je spasila 934. tenisačica svijeta, poravnala na 5:5, a zatim došla do novog breaka i sa 7:5 ostvarila najbolji rezultat karijere.

Treći četvrtfinalni meč prekinut je zbog kiše i bit će nastavljen danas. Nakon nešto manje od sat vremena igre Garbine Muguruza ima 6:4 protiv Eline Svitoline. U posljednjem četvrtfinalnom ogledu snage će odmjeriti Caroline Garcia i Simona Halep.

WTA Toronto, četvrtfinale:
Caroline Wozniack (DAN, 6) - Karolina Pliškova (ČEŠ, 1) 7:5, 6:7(3), 6:4
Sloane Stephens (SAD) - Lucie Šafarova (ČEŠ) 6:2, 1:6, 7:5
Garbine Muguruza (ŠPA, 4) - Elina Svitolina (UKR, 5) 6:4 - prekid zbog kiše

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!