Tenis

Donna Vekić preko Japanke do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju

Mihaela Bradovski • subota, 12.08.2017.
Donna Vekić preko Japanke do drugog kola kvalifikacija u Cincinnatiju
Foto: EPA

Donna Vekić dobro je otvorila nastup u kvalifikacijama na velikom turniru u Cincinnatiju. U prvom kolu sa 6:4, 4:6, 6:3 svladala je Japanku Kurumi Naru...

Donna Vekić opravdala je status četvrte nositeljice kvalifikacija u Cincinnatiju gdje je u tri seta svladala nekadašnju 32. igračicu svijeta, a danas tek 105. na WTA ljestvici, Kurumi Naru.

Njih dvije su u potpuno različitim izdanjima ove godine, dok Vekić ima najbolju sezonu u karijeri, Nara vjerojatno najlošiju otkako je počela s igranjem na WTA Touru.

Ne računajući ITF turnire, Nara ove godine imao samo tri pobjede na WTA Touru i čak 13 poraza, a ovo joj je šesti poraz u nizu.

U ovom dvoboju pružila je dobar otpor Donni, međutim hrvatska tenisačica ipak je upisala pobjedu i izborila prolaz u drugo kolo kvalifikacija.

Nara je u prvom setu povela s 4:2, ali nakon toga Vekić je pojačala ritam i osvojila pet gemova u nizu. U drugom setu ipak nije uspjela nastaviti u tom stilu te se Nara vratila breakom u desetom gemu za poravnanje na 1-1.

Ipak u trećem setu Vekić je ponovno dominirala bila je bolja protivnica i uz tri oduzeta i jedan izgubljeni servis u tom razdoblju igre, izborila je nastup u drugom kolu kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv mlade Bjeloruskinje Arine Sabalenke s kojom se još nije susretala. Sabalenka je u prvom kolu sa 7:6, 6:4 eliminirala Heather Watson.

WTA Cincinnati, prvo kolo kvalifikacija:
Donna Vekić (Hrvatska, 4) - Kurumi Nara (Japan) 6:4, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!