Tenis

Svitolina pomela Wozniacki i uzela petu titulu ove godine

Dario Dodić • nedjelja, 13.08.2017.
Svitolina pomela Wozniacki i uzela petu titulu ove godine
Foto: EPA

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina pobjednica je WTA turnira u Torontu. U finalu je bez većih problema sa 6:4, 6:0 svladala Dankinju Caroline Wozniacki...

Od listopada prošle godine nekadašnja prva tenisačica svijeta, Caroline Wozniacki, nije osvojila nijedan turnir. Nadala se da će prokletstvo poraza u finalima u 2017. godini prekinuti protiv Ukrajinke Eline Svitoline u finalu Rogers Cupa u Torontu, no i šesti put ove godine Dankinja je poražena u finalu.

Bio je to poprilično jednostran meč u kojem je Svitolina potvrdila fenomenalnu formu ove godine. Na putu do finala svladala je wimbledonsku pobjednicu Garbine Muguruzu, zatim i prošlogodišnju pobjednicu turnira u Torontu, Simonu Halep, da bi u finalu ostavila Wozniacki bez velikih šansi i osvojila peti trofej ove godine. Postala je Svitolina prva tenisačica koja je u istoj godini osvojila tri turnira Premier 5 ranga (Dubai, Rim, Toronto).

Već u prvoj igri priprijetila je Ukrajinka servisu Wozniacki, no Dankinja se izvukla i spasila break-loptu. Iste sreće nije bila dvije igre kasnije kada joj Svitolina oduzima servis. Ekspresno se vratila Wozniacki u idućoj igri, a slično su se rasplele sedma i osma igra - na break Svitoline breakom je odgovorila Wozniacki. Ključan break Svitolina je dohvatila u devetom gemu, ponovno se pokušala Dankinja vratiti u idućoj igri, no izdržala je Ukrajinka njezine napade i sa 6:4 uzela prvi set.

U drugom se setu raspala igra nekad najbolje, a sada šeste igračice svijeta. Triput joj je Svitolina oduzela servis, tek je jednu break-prigodu dozvolila protivnici na svom servisu, a i tu je spasila, na kraju s laganih 6:0, nakon sat i 15 minuta igre osvaja titulu u Torontu.

WTA Toronto, finale:
Elina Svitolina (UKR, 5) - Caroline Wozniacki (DAN, 6) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!