Tenis

Maria Šarapova dobila pozivnicu za nastup na US Openu

Mihaela Bradovski • utorak, 15.08.2017.
Maria Šarapova dobila pozivnicu za nastup na US Openu

Prvi Grand Slam turnir na kojem će Maria Šarapova nastupiti nakon izdržane kazne zbog dopinga bit će US Open. Organizatori posljednjeg Grand Slam turnir sezone potvrdili su da će Šarapova nastupiti uz pozivnicu...

Nakon što su je odbili u Parizu, a u vrijeme Wimbledona borila se s ozljedom, Maria Šarapova vraća se na Grand Slam u New Yorku gdje će nastupiti na US Openu.

Organizatori US Opena potvrdili su kako su uručili pozivnicu Šarapovoj koja bi trebala nastupiti na turniru. Ostaje mali upitnik nad tim nastupom jer je Ruskinja zbog ozljede ruke predala meč u Stanfordu te otkazala ovotjedni Cincinnati, no očekuje se da će ovu priliku ugrabiti te pokušati nastupiti.

Osim Šarapove pozivnicu su dobile i mlada Amerikanka Taylor Townsend, prošlogodišnja pobjednica juniorskog US Opena Kayla Day, pobjednica turnira za dobivanje wild carda Sofia Kenin, američka prvakinja do 18 godina Ashley Kratzer, NCAA prvakinja Brienne Minor te Francuskinja Amandine Hesse slijedom dogovora američkog i francuskog saveza.

Šarapova je osvojila US Open 2006. godine kada je u finalu svladala Justine Henin sa 6:4, 6:4, a posljednji nastup imala je 2014. godine kada je ispala u četvrtom kolu porazom od Caroline Wozniacki 6:4, 2:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!