Tenis

Slab dan za hrvatske tenisačice porazom upotpunila Ana Konjuh

Dario Dodić • utorak, 15.08.2017.
Slab dan za hrvatske tenisačice porazom upotpunila Ana Konjuh
Foto: EPA

Već u prvom kolu Premier 5 WTA turnira u Cincinnatiju Hrvatska je ostala bez svih predstavnica. Nakon poraza Mirjane Lučić-Baroni i Donne Vekić ispala je i najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh...

WTA turnir u Cincinnatiju neće po dobromu pamtiti hrvatske tenisačice. U jednom su danu sve preostale Hrvatice ispale s turnira, nakon Mirjane Lučić-Baroni i Donne Vekić poraz je u prvom kolu doživjela i Ana Konjuh.

Najbolja hrvatska tenisačica u prvom je kolu Cincinnatija poražena od 11. igračice svijeta, Slovakinje Dominike Cibulkove. Slovačka je tenisačica slavila nakon gotovo dva i pol sata igre s 2-1 u setovima.

Odigrale su Konjuh i Cibulkova dva poprilično izjednačena seta, no u trećem je Slovakinja podigla kvalitetu svoje igre i uvjerljivo došla do pobjede.

Prva je u prvom setu do breaka došla Cibulkova, u šestoj je igri oduzela servis Hrvatici, ali ga nije zadržala, Konjuh se brzo vraća na 4:4. Uslijedio je još jedan set obostranih breakova, ali onaj iz 11. igre Konjuh nije ispustila, prvom set-loptom dolazi do 7:5.

Sličan prvom bio je i drugi set, ali pripao je Slovakinji. Dva breaka uzela je Konjuh, tri Cibulkova, sa 7:5 dolazi do poravnanja u setovima.

U trećem je setu Slovakinja bila vrlo sigurna na svom servisu, dok je Konjuh nastavila s oscilacijama na vlastitom servisu. Cibulkova Hrvatici nije dozvolila niti jednu break-loptu dok obrnuto nije vrijedilo, 11. nositeljica dolazi do dva breaka i sa 6:2 osigurava drugo kolo.

Cibulkova će u drugom kolu igrati protiv bolje iz dvoboja Cornet - Bellis.

WTA Cincinnati, 1. kolo:
Dominika Cibulkova (SVK, 11) - Ana Konjuh (HRV) 5:7, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!