Tenis

Natalia Vihljanceva iznenadila Donnu Vekić u prvom kolu Cincinnatija

Dario Dodić • utorak, 15.08.2017.
Natalia Vihljanceva iznenadila Donnu Vekić u prvom kolu Cincinnatija
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nakon uspješno odrađenih kvalifikacija zaustavljena je već u prvom kolu glavnog ždrijeba Premier 5 WTA turnira u Cincinnatiju. Bolja od nje nakon više od dva sata igre bila je Ruskinja Vihljanceva...

Dok je hrvatska tenisačica Donna Vekić kvalifikacijskim pobjedama dogurala do glavnog ždrijeba Premier 5 turnira u Cincinnatiju, Ruskinja Natalia Vihljanceva poražena je u finalu kvalifikacija, ali je kao lucky loser ipak ušla u glavni ždrijeb i u prvom kolu nakon nešto više od dva sata igre svladala Hrvaticu s 2-1 u setovima.

Bio je to meč koji je mogao otići na bilo koju stranu, meč u kojem su obje tenisačice imale velikih problema na vlastitom servisu, ali na kraju je u ključnim trenucima bolja bila Ruskinja.

Prvi je set breakom otvorila Hrvatica, no nije ga na svom servisu uspjela potvrditi. Štoviše, samo je jednom svoj servis zadržala Vekić u prvom setu. Tri je breaka prikupila Vihljanceva, dva Vekić, sa 6:3 prvi set odlazi na stranu ruske tenisačice, inače 64. tenisačice svijeta.

Vekić je uoči meča slovila za popriličnu favoritkinju, a takvu je igru i pokazala u drugom setu. Svoj je servis savršeno držala, dok je Ruskinja dvaput pokleknula, sa 6:2 Donna dolazi do 1-1 u setovima, iskoristivši četvrtu break/set-loptu.

Treći set je, nažalost po Hrvaticu, bio sličniji prvom nego drugom setu. Vihljanceva je svoje prilike koristila besprijekorno, četiri je puta oduzela servis Donni naspram dva breaka Hrvatice. Četiri je meč-lopte spasila Vekić, no petom Vihljanceva prolazi u drugo kolo gdje će igrati protiv prve nositeljice Karoline Pliškove.

WTA Cincinnati, 1. kolo:
Natalia Vihljanceva (RUS, LL) - Donna Vekić (HRV, Q) 6:3, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!