Tenis

Kyrgios nakon Karlovića u istom danu svladao i Nadala, Ferrer iznenadio Thiema

Dario Dodić • subota, 19.08.2017.
Kyrgios nakon Karlovića u istom danu svladao i Nadala, Ferrer iznenadio Thiema
Foto: EPA

U muškom dijelu turnira u Cincinnatiju iznenađenja u četvrtfinalima nije nedostajalo. Australac Nick Kyrgios u istom je danu nakon pobjede protiv Ive Karlovića dominantnom predstavom svladao i uskoro prvog igrača svijeta Rafu Nadala. U polufinale se nakon dugo vremena probio i David Ferrer, kao i John Isner i Grigor Dimitrov...

Prvi put nakon Pariza 2012. godine u polufinalu jednog Masters 1000 turnira nema nikoga iz velike četvorke Federer - Đoković - Murray - Nadal. "Posljednjeg Mohikanca", Rafu Nadala, iz turnira je u četvrtfinalu izbacio Australac Nick Kyrgios. Manje od sedam sati nakon što je bio na rubu poraza protiv Ive Karlovića, Kyrgios je posve nadigrao uskoro prvog igrača svijeta i sa 6:2, 7:5 osigurao mjesto u polufinalu.

Puno je više problema Kyrgios imao s Karlovićem nego s Nadalom, koji nije bio na svojoj uobičajenoj razini. Australcu je trebalo tek 80 minuta za plasman u polufinale, bila je to ujedno 100. pobjeda Kyrgiosa na Touru.

Furiozno je u meč sa Španjolcem ušao Kyrgios, u prva tri gema, od kojih je dva servirao Nadal, Australac je osvojio 12 poena naspram samo tri Nadalova, stvara popriličnu zalihu dvama breakovima i rutinski sa 6:2 privodi set kraju.

Nije se Nadal predavao u drugom setu, prvi je došao nadomak breaka u četvrtoj igri, ali priliku ne koristi i zatim u idućem gemu Australac dolazi do breaka. Imao je Kyrgios dvije meč lopte u devetoj igri, jednu u desetoj, ali sve spašava Španjolac i dolazi do 5:5. Više od toga Nadal nije mogao, u idućem gemu lagano do breaka dolazi Kyrgios, a zatim četvrtom meč-loptom potvrđuje pobjedu.

"Očito je uvijek teško igrati protiv njega, Nick je odličan igrač, ali ja sam igrao slabo. Dobro sam započeo drugi set, a onda sam odigrao vrlo slabu igru kada mi je oduzeo servis. Odigrao sam nekoliko dobrih poena, on je napravio nekoliko pogrešaka i uspio sam se vratiti u meč. A onda sam odigrao katastrofalan gem, bio je ovo slab meč za mene", kazao je Nadal nakon četvrtfinalnog poraza.

U polufinalu će Australac igrati protiv veterana Davida Ferrera, koji je sjajnom pobjedom protiv Austrijanca Dominica Thiema prvi put u dvije godine došao do polufinala nekog Masters 1000 turnira. Bila je to iznenađujuće lagana pobjeda za Španjolca, samo sat i 17 minuta igra bilo mu je potrebno za 6:3, 6:3 i plasman u polufinale.

Nakon uspjeha u Bastadu 35-godišnjak je i u Cincinnatiju potvrdio sjajnu formu, a prema projekcijama od ponedjeljka će biti u društvu 25 najboljih tenisača svijeta.

Bio je poprilično čvrst Ferrer na svojem servisu, pogotovo u prvom setu kada favoriziranom Austrijancu nije dopustio nijednu break-priliku. Španjolac je svoju jedinu, u drugoj igri, iskoristio i sačuvao do kraja seta za 6:3.

U maratonskoj prvoj igri drugog seta Ferrer odmah dolazi do breaka, ali gubi prednost u šestom gemu. Ipak, raspoloženi Španjolac još dvaput oduzima servis trećem nositelju i sa 6:3 prolazi u polufinale.

U drugom polufinalu sastat će se Amerikanac John Isner i bugarski tenisač Grigor Dimitrov. Isner je u četvrtfinalu svladao sunarodnjaka Jareda Donaldsona sa 7:6(4), 7:5. Dimitrov je također u dva seta izborio polufinale, bio je bolji od Japanca Sugite s glatkih 6:2, 6:1 za manje od sat vremena igre.

ATP Cincinnati, četvrtfinale:
Nick Kyrgios (AUS) - Rafael Nadal (ŠPA, 1) 6:2, 7:5
David Ferrer (ŠPA) - Dominic Thiem (AUT, 3) 6:3, 6:3
John Isner (SAD, 14) - Jared Donaldson (SAD) 7:6(4), 7:5
Grigor Dimitrov (BUG, 7) - Yuichi Sugita (JAP) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!