Tenis

Muguruza u maratonu svladala Kuznjecovu, Halep i Pliškova u dva seta do polufinala

Dario Dodić • subota, 19.08.2017.
Muguruza u maratonu svladala Kuznjecovu, Halep i Pliškova u dva seta do polufinala
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice WTA turnira u Cincinnatiju. U reprizi wimdledonskog četvrtfinala Garbine Muguruza svladala je u odličnom meču Svetlanu Kuznjecovu. Polufinale su dohvatile i prva i druga tenisačica svijeta, Karolina Pliškova i Simona Halep, te Amerikanka Sloane Stephens...

U jednom od boljih mečeva ove sezone wimbledonska pobjednica Garbine Muguruza u tri je seta, nakon gotovo tri sata igre, svladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu i ostvarila plasman u polufinale WTA turnira u Cincinnatiju. Nije to bio meč sličan onom u Wimbledonu, jer tamo je Muguruzi trebalo tek nešto više od sat vremena igre za pobjedu.

Činilo se da bi i četvrtfinalni ogled u Cincinnatiju mogao ekspresno biti gotov, Španjolka je imala 6:2 iz prvog seta u kojem su se obje tenisačice mučile na servisu te 3:1 u drugom. U seriji od tri uzastopna gema u kojima nijedna tenisačica nije zadržala servis bolje je prošla Kuznjecova, vratila se u egal, na 4:4, a zatim u 12. igri novim breakom dolazi i do seta sa 7:5.

Muguruza je ipak pokazala da je nijansu bolja ove sezone, nakon što su na otvaranju trećeg seta obje igračice izgubile servis, Španjolka u 11. igri iz trećeg pokušaja dolazi do breaka, koji četvrtom meč-loptom na svom servisu potvrđuje i prolazi u polufinale Cincinnatija.

"Mislim da je ovo vjerojatno bio jedan od najboljih mečeva godine, imam osjećaj da smo obje igrale zaista dobro. Pogotovo u tom trećem setu, osvajale smo poene i dobro servirale. Znam da sam pobijedila, ali vjerujem da i Svetlana misli da smo odigrale dobar meč, bila je to teška bitka, strašno je vruće", kazala je Muguruza nakon meča.

U polufinalu će igrati protiv prve tenisačice svijeta, Karoline Pliškove, koja se praktički nije niti oznojila protiv nekadašnjeg svjetskog broja 1, Dankinje Caroline Wozniacki.

Čehinja je trebala tek nešto više od sat vremena kako bi protiv Wozniacki osigurala polufinale turnira, slavivši sa 6:2, 6:4. Danska je tenisačica imala tek jednu break-priliku u čitavom meču, nije je iskoristila, dok je Pliškova triput došla do breaka.

Polufinale će igrati i druga igračica svijeta, Simona Halep. I ovo je bila repriza wimbledonskog ogleda, ali tada je slavila Britanka Johanna Konta i tako spriječila Halep da dođe do svjetskog broja 1. Ovog puta Rumunjka je slavila, nakon gotovo dva sata igre, zadržala je nadu kako bi se u ponedjeljak mogla naći na vrhu kao najbolja igračica svijeta.

U vrlo neizvjesnom meču nijanse su odlučivale i nijanse su otišle na stranu rumunjske tenisačice. U prvom smo setu vidjeli čak pet breakova, tri su otišla na stranu Rumunjke, sa 6:4 dolazi do seta u kojem je tek neznatno bila bolja na servisu.

Drugi se set raspleo u pripetavanju, iako je Halep mogla to i ranije riješiti. Pri vodstvu 5:3 propustila je dvije meč-lopte i na kraju izgubila servis, dok je pri rezultatu 6:5 imala još tri break/meč-lopte. Spasila se Konta, ali u tie-breaku nije imala šanse, sa 7:1 Rumunjka dolazi do polufinala.

Finale će Halep loviti u dvoboju protiv povratnice Sloane Stephens, koja je u dva seta, sa 6:1 i 7:6(3) svladala njemačku igračicu Juliju Goerges.

WTA Cincinnati, četvrtfinale:
Garbine Muguruza (ŠPA, 4) - Svetlana Kuznjecova (RUS, 8) 6:2, 5:7, 7:5
Karolina Pliškova (ČEŠ, 1) - Caroline Wozniacki (DAN, 5) 6:2, 6:4
Simona Halep (RUM, 2) - Johanna Konta (VB, 7) 6:4, 7:6(1)
Sloane Stephens (SAD, WC) - Julia Goerges (NJEM) 6:1, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!