Rukomet

Hrvatski kadeti poraženi od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva

Sportnet • subota, 19.08.2017.
Hrvatski kadeti poraženi od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva
Foto: Davor Sajko

Hrvatska muška kadetska reprezentacija poražena je od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gruziji. Vršnjaci iz Španjolske slavili su s 26:24 (13:12) i time poslali Hrvatsku u borbu za treće mjesto. Španjolska je kroz gotovo cijeli susret bila u vodstvu pa su hrvatski kadeti stalno bili primorani sustizati rezultat. Iako se na kraju činilo da Hrvatska ima šansu sustići, šanse koje su im se pružile nisu iskoristili te su doživjeli drugi poraz na prvenstvu.

Obje momčadi počele su utakmicu jakom i agresivnom obranom pa su pogoci teško padali. Hrvatsku je u početku svojim pogocima nosio Halil Jaganjac koji je postigao prva tri pogotka. Igralo se uglavnom gol za gol, a momčadi su se nekoliko puta izmijenile u minimalnom vodstvu. No, prva do prednosti od dva pogotka dolazi Španjolska koja je u 15. minuti iskoristila isključenje Hrvatske i otišla na +2 (6:4).

Šest minuta trebalo je Hrvatskoj da sustigne rezultat i ponovo dovede utakmicu u rezultatsku neizvjesnosti. Prvo je zabio Nikola Grahovac s crte, a zatim i izjednačenje na 8:8 donosi Dario Raguž. Do kraja prvog poluvremena niti jedna momčad nije se uspjela rezultatski odvojiti, ali je Španjolska u posljednjoj minuti uspjela postići gol za minimalno vodstvo. Hrvatska u posljednjih 15 sekundi nije uspjela izjednačiti pa se na odmor otišlo s rezultatom 13:12 za Španjolsku.

Iako je Hrvatska imala prvi napad kojim je mogla odmah doći do izjednačenja, hrvatski kadeti nisu ga iskoristili. Španjolska je koristila greške i tako otišla na +3 (15:12). Izbornik Luka Panza pozvao je time-out i time svoje rukometaše vratio u igru. Dario Raguž postigao je tri sjajna gola iz kontre i u 37. minuti donio izjednačenje na 15:15.

Međutim, egal nije dugo trajalo. Hrvatska nije u brani dobro zatvarala i izgubila je pokretljivost, dok je u napadu nedostajalo odlučnosti. Španjolska je to ponovo iskoristila i u 43. minuti otišla na 20:17. Panza je ponovo bio primoran pozvati minutu odmora, ali niti nakon toga Hrvatska ne uspijeva zabiti. U 49. minuti još ostaje i s igračem manje nakon što je isključen Filip Vistorop.

Hrvatska se nakon toga uspjela obraniti i podići igru u obrani koja im je omogućila dva laka pogotka iz kontre koje je realizirao Tomislav Špruk i doveo Hrvatsku na korak do izjednačenja (22:21). Španjolski izbornik zvao je tada time-out nakon kojeg je njegova momčad zabila i otišla ponovo na +2 (23:21). Ponovo je Hrvatska preko Špruka došla na 23:24 nikako nije uspijevala napraviti korak više i izjednačiti. Pobjedu za Španjolsku zapečatio je minutu prije kraja Mamadou Dicou Sumare koji je zabio za 26:24.

Prvo ime Hrvatske u ovom susretu bio je Dario Raguž koji se u strijelce upisao sedam puta, a oš četiri dodao je Tin Lučin. Ivan Panjan na golu skupio je devet obrana. Španjolsku su s po pet pogodaka predvodili Gonzalo Perez Arce i Pol Valera Robira.

Hrvatska će sutra od 13:30 po hrvatskom vremenu igrati susret za treće mjesto protiv poraženog iz drugog polufinalnog susreta između Francuske i Danske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu19.08.2017. u 21:35
    Nisu Spanjolci danas bilo nesto bolji od nas. Mi smo uradili previse tehnicki pogresaka i po meni je trener vodio jako lose utakmicu. Kao prvo je izbacio naseg najboljeg igraca Martinovica kompletno iz takta. Moje misljenje je da se najbolje igrace mora nekad istrpiti i kad ne pogode prva dva suta... [više na forumu]
    vjesu