Košarka

Kadeti ostali bez medalje, Srbija u završnici stigla do bronce

Petar Jenjić • subota, 19.08.2017.
Kadeti ostali bez medalje, Srbija u završnici stigla do bronce
Foto: Davor Sajko

Hrvatski kadeti nisu uspjeli doći do brončane medalje na Europskom prvenstvu, bolji su od njih bili vršnjaci iz Srbije koji su u tijesnoj završnici slavili rezultatom 75:71...

Hrvatska je bila blizu još jedne medalje na natjecanjima mlađih kategorija, u utakmici za treće mjesto igrala je protiv Srbije koja im je nanijela težak poraz u skupini.

Ipak, danas su stvari bile nešto drugačije jer je Hrvatska odigrala bolje od spomenute utakmice. Držala se u egalu do samog kraja, imala i vodstvo, ali nije uspjela izdržati i doći do bronce. U konačnici su Srbi slavili rezultatom 75:71.

Vrlo slabo odigrala je Hrvatska prvu četvrtinu, Srbija je dominirala i imala deset poena prednosti (21:11). Kako je odmicalo prvo poluvrijeme Hrvatska je igrala nešto bolje, no to se nije uspjelo vidjeti na rezultatu jer su srpski vršnjaci i dalje bili u lijepoj prednosti.

Ipak, u nastavku su hrvatski kadeti okrenuli rezultat, poenima Mateja Rudana došli i do vodstva (47:46). Četiri poena Mateja Bošnjaka zaključila su treću četvrtinu u korist Hrvatske (57:54).

Utakmica je bila u egalu sve do samog kraja. 40 sekundi prije kraja Đorđe Pažin pogađa za vodstvo Srbije 71:69, Hrvatska bezuspješno rješava sljedeći napad i radi prekršaj nakon dugih desetak sekundi. Karapandžić je bio siguran izvođač, na drugoj strani zaostatak je smanjio Bošnjak, no sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Pažin.

Đorđe Pažin je ujedno bio i najbolji u redovima Srbije s 22 poena (5/12 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i šest skokova.

Roko Gizdavčić sa 16 poena (4/13 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i sedam skokova bio je najbolji kod Hrvatske.

Europsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Srbija - Hrvatska 75:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu19.08.2017. u 21:39
    Steta, prilika je bila tu. Ipak su oni ostvarili dobar rezultat na ovom prvenstvu. Ima tu materijala za 2, 3 odlicna igraca.
    vjesu