Rukomet

Favoriti uglavnom bez problema do drugog kola DHB Pokala, Marino Marić i Martin Marčec najbolji Hrvati

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.08.2017.
Favoriti uglavnom bez problema do drugog kola DHB Pokala, Marino Marić i Martin Marčec najbolji Hrvati
Foto: EPA

Njemačka rukometna sezona započela je susretima DHB Pokala gdje su odigrani svi dvoboji prvog kola. U akciji su bili i brojni hrvatski internacionalci od kojih su se istaknuli Martin Marčec, Marino Marić i Roko Peribonio...

1898 Stuttgart imao je lagan posao protiv trećeligaša Bad Blankenburga kojeg je pregazio s 34:11. Samo 11 primljenih pogodaka razlog su za zadovoljstvo trenera Karstena Schafera nakon susreta u kojem njegova momčad nije imala baš nikakvih problema. Predvodili su je Bobby Schagen sa sedam golova i Stefan Salger s pet dok je Johannes Bitter skupio deset obrana.

Iznenađenje je priredio drugi trećeligaš TuS Ferndorf koji je s 23:22 eliminirao Minden. Ferndorf je prošlu sezonu završio na tek 18. mjestu u drugoj ligi te je preselio u rang niže s ciljem ekspresnog povratka. Ako bude igrao kao protiv Mindena, to bi se i moglo dogoditi. Ovdje mu je pobjedu donio Michel Sorg iz sedmerca minutu i pol prije kraja, a u posljednjem napadu Christopher Rambo nije spasio goste. Lucas Puhl u domaćem sastavu skupio je 12 obrana, a doprinos su dali i Hrvati - Marijan Bašić s četiri gola i Branimir Koloper s dva. Kod gostiju Aleksandar Svitlica postigao je šest golova.

Problema nije bilo za Lemgo koji je uspješno odradio posao protiv trećeligaša Baunatala. Favorizirani domaćin visoko je slavio s 33:24 te izborio prolaz u drugo kolo. Najučinkovitiji bili su Christoph Theurkauf sa šest golova te Donat Bartok s pet.

Još uvjerljiviji bio je Melsungen protiv skromnog 1893 Neuhausena. Već do poluvremena domaćin je stvorio visoku prednost i na odmoru vodio 20:12 da bi u nastavku susreta razlika samo narasla na plus 18. Marino Marić dobro je krenuo u sezonu s pet postignutih pogodaka, jednako kao i Julius Kühn i Jeffrey Boomhouwer dok je sedam zabio Tobias Reichmann. Nebojša Simić upisao je 13 obrana.

Drugoligaš Wilhelmshavener lakoćom je slavio u gostima kod Auricha s 37:23 iako su u domaćem sastavu solidnu utakmicu odigrali Josip Crnić koji je postigao četiri pogotka te Karlo Oroz koji je dodao tri. Odličan je bio i Martin Marčec koji je postigao šest pogodaka u glatkom prolazu Bietigheima protiv Longerichera. Hrvoje Batinović postigao je tri gola, a Martin Juzbašić skupio četiri obrane u porazu Groß-Bieberaua kod Eisenacha.

Flensburg je u život bez Ljubomira Vranješa krenuo visokom pobjedom protiv drugoligaša Lübeck Schwartaua 37:18. Nije bilo nikakvih problema za Flensburg koji je lakoćom slavio na krilima 11 obrana Mattiasa Anderssona, osam golova Holgera Glandorfa te po šest Hampusa Wannea i Rasmusa Laugea Schmidta.

Do pobjede se prošetao Füchse iz Berlina koji je s 29:16 nadigrao trećeligaša Springe. U rezultatski nezanimljivom dvoboju domaćin je vrlo brzo riješio sve dvojbe i glatko slavio. Hans Lindberg bio je najefikasniji sa šest golova, Marko Kopljar postigao je četiri, a Jakov Gojun tri gola.

Domagoj Duvnjak bio je uz suigrače iz Kiela na gostovanju kod malog Spengea, sjedio je na klupi kao predstavnik kluba, a Kiel je visoko slavio s 36:19. Domaćin nije bio niti blizu nekog iznenađenja, a takav Kiel predvodili su Niclas Ekberg sa sedam golova te Emil Frend Ofors s pet. Andreas Wolff ubilježio je 18 obrana.

Novi prvoligaš TV 05/07 Hüttenberg u svojoj dvorani svladao je Pforzheim s 30:22 kod kojeg su po dva pogotka postigli Davor Sruk i Filip Prša. Mattias Ritschel kod domaćina imao je 15 obrana, po šest golova postigli su Daniel Wernig i Szymon Sycko dok je pet dodao Mario Fernandes.

Vladimir Božić imao je šest obrana, a Teo Ćorić postigao je dva gola u porazu novog drugoligaša Rhein-Vikingsa protiv prejakog za njih Magdeburga 33:20. Robert Weber s osam golova predvodio je goste, Lukas Mertens dodao je pet, a Željko Musa tri pogotka.

Lagan posao nije imao Leipzig protiv Jerkovićevog Hagena. Hrvatski veteran skupio je jednu obranu, a Leipzig je slavio s 29:27. Domaćin se dosta mučio, a do pobjede su ga vodili Lukas Binder s osam golova te Philipp Weber sa sedam.

Dojučerašnji prvoligaš Balingen nije imao šanse protiv Rhein-Neckar Löwena. Favorizirani Löwen lako je slavio s 41:28 potvrdivši da ima kvalitetniju momčad i širi kadar. Predvodili su ga Mikael Alf Appelgren s 11 obrana, Hendrik Pekeler i Harald Reinkind s po sedam golova te Mads Mensah Larsen sa šest.

Göppingen je također glatko slavio, a protivnik mu je bio Heilbronn-Horkheim. Čak 19 razlike u konačnici dovoljno pokazuje o kakvom je susretu bilo riječ, a u pobjedničkom sastavu Krešimir Kozina postigao je četiri gola. Šest golova zabio je Marcel Schiller, a po pet su dodali Tim Kneule i Joscha Ritterbach.

U jedinom prvoligaškom srazu Hannover Burgdorf bio je bolji od Lübbeckea 26:24. U završnici susreta Hannover je osigurao prolaz uz jedan pogodak Ilije Brozovića, devet Tima Kasteninga i sedam Mortena Olsena. Kod poraženih Ante Kaleb nije bio među strijelcima koje je predvodio Pontus Zetterman s osam golova.

Istaknuo se Roko Peribonio koji je skupio 12 obrana i postigao dva pogotka u prolazu Friesenheima pobjedom 28:23.

DHB Pokal, prvo kolo:
TVB 1898 Stuttgart - Bad Blankenburg 34:11
TuS Ferndorf - TSV GWD Minden 23:22
HC Empor Rostock - HSG Nordhorn-Lingen 15:30
TBV Lemgo - Baunatal 33:24
MT Melsungen - TV 1893 Neuhausen 40:22
Dessau-Roßlauer HV - Potsdam 35:24
SG Leutershausen - Bergischer HC 25:34
OHV Aurich - Wilhelmshavener HV 23:37
VfL Lübeck Schwartau - SG Flensburg-Handewitt 18:37
SG BBM Bietigheim - Longericher SC 34:26
ThSV Eisenach - Groß-Bieberau 31:20
TV Grosswallstadt - HG Saarlouis 30:31 (25:25) sedmerci
HSV - ASV Hamm-Westfalen 32:33 (27:27) sedmerci
Köndringen-Teningen - Elbflorenz 2006 26:31
DJK Rimpar Wölfe - Nieder-Roden 39:32
Großsachsen - EHV Aue 29:32
Eintracht Hildesheim - TUSEM Essen 24:21
Oranienburg - TV Emsdetten 24:36
Füchse Berlin - HF Springe 29:16
TuS Spenge - THW Kiel 19:36
TV 05/07 Hüttenberg - TGS Pforzheim 30:22
HC Rhein Vikings - SC Magdeburg 20:33
TSV Altenholz - TSV Bayer Dormagen 38:35
VfL Gummersbach - HSC 2000 Coburg 30:27
SC DHfK Leipzig - VfL Eintracht Hagen 29:27
SG Nussloch - HC Erlangen 24:42
Rhein-Neckar Löwen - HBW Balingen-Weilstetten 41:28
FRISCH AUF! Göppingen - Heilbronn-Horkheim 45:26
TSV Hannover-Burgdorf - TuS N-Lübbecke 26:24
Oftersheim/Sch. - Die Eulen Ludwigshafen 23:28
HSG Wetzlar - HSG Konstanz 31:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!