Košarka

Belgiji visoka pobjeda protiv Talijana, Grci do nove pobjede protiv Britanaca

Petar Jenjić • nedjelja, 20.08.2017.
Belgiji visoka pobjeda protiv Talijana, Grci do nove pobjede protiv Britanaca
Foto: EPA

Košarkaši Belgije iznenađujuće glatko su bili bolji od Italije na pripremnom turniru, upisali su pobjedu 80:60. Do slavlja je stigla i Grčka koja je drugi puta u dva dana bila bolja od Velike Britanije, dok je Srbija predvođena Milanom Mačvanom svladala Rusiju 85:75...

Iznenađujuće glatko do pobjede je došla Belgija protiv Italije na turniru u Toulouseu. U konačnici su slavili rezultatom 80:60 čime su upisali tek treće slavlje u pripremnom razdoblju. Belgijci su dominirali kroz cijeli susret i bez većih problema držali prednost. Uoči posljednje četvrtine imali 17 koševa razlike (73:56), prednost koja je do kraja utakmice narasla još i više.

Do pobjede je predvodio Jean Salumu s 19 poena i šest asistencija, kod Talijana je double-double učinak ostvario Nicolo Melli s 11 koševa i 13 skokova.

Drugu uzastopnu pobjedu upisala je Latvija koja je u susjedskom derbiju bila bolja od Litve 87:77. Latvijci su već na poluvremenu vodili s 13 koševa razlike (45:32). Uoči posljednjih deset minuta Litva malo smanjuje zaostatak, dolazi i na tri koša minusa (77:74), no Latvija uzvraća serijom 8:0 i rješava pitanje pobjednika.

Najučinkovitiji je kod Latvije bio Dairis Bertans s 18 poena, Litavce je predvodio Lukas Lekavičius sa 16 koševa.

U sjeni otkaza Giannisa Antetokounmpoa košarkaši Grčke odigrali su i drugu prijateljsku utakmicu u Londonu protiv Velike Britanije i ujedno upisali drugu pobjedu. Danas su slavili nakon vrlo neizvjesne završnice 88:84. Na kraju su se ključnim pokazali Papagiannis i Pappas koji su bili precizni s linije slobodnih bacanja i tako sačuvali prednost svoje reprezentacije.

Nikos Pappas predvodio je Grčku do pobjede s 22 poena. Najbolji je kod Britanaca bio Dan Clark s 23 koša i 11 asistencija.

Turska je kroz pripremno razdoblje imala slabe rezultate, ali danas je odigrala dobru utakmicu i svladala Sloveniju 86:84. Vrlo izjednačenoj utakmica odlučena je u samoj završnici. Goran Dragić je imao priliku svojoj momčadi donijeti produžetak, no nije bio precizan.

Tursku je predvodio Melih Mahmutoglu s 20 koševa, dok je Cedi Osman ubacio 17 poena. Upravo je Dragić bio najbolji kod Slovenaca s 22 poena.

Srbija je na turniru u Hamburgu upisala i petu pobjedu u pripremama, večeras je bila bolja od Rusije rezultatom 85:75. Rusima nisu pomogle niti dobre partije Alekseja Šveda, koji je susret zaključio sa 17 poena, i Vitalija Fridzona koji je dodao 16 koševa.

Odličan je u redovima Srbije bio Milan Mačvan kojemu je za 17 koševa bilo potrebno tek osam šuteva. Vladimir Lučić je dodao 15 koševa.

Prijateljske utakmice:
Mađarska - Island 81:66 (David Vojvoda 17p / Martin Hermannsson 13p)
Belgija - Italija 80:60
Latvija - Litva 87:77
Velika Britanija - Grčka 84:88
Slovenija - Turska 84:86
Francuska - Crna Gora 100:70 (Nando De Colo 24p / Tyrese Rice 14p)
Njemačka - Poljska 75:80 (Dennis Schröder 26p, 6as / Adam Waczynski 18p)
Srbija - Rusija 85:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!