Košarka

Giannis Antetokounmpo propušta Europsko prvenstvo, Grci optužuju Buckse

Branimir Korać • subota, 19.08.2017.
Giannis Antetokounmpo propušta Europsko prvenstvo, Grci optužuju Buckse
Foto: EPA

Grčka će na predstojećem Europskom prvenstvu biti lišena pomoći svojeg najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa. "The Greek Freak" otkazao je nastup zbog problema s koljenom...

Grčke ambicije na Europskom prvenstvu doživjele su ozbiljan udarac nakon što je nastup otkazao Giannis Antetokounmpo. Koliko su Grci razočarani takvim raspletom, najbolje pokazuju optužbe prema Bucksima za koje tvrde da su dobro smislili poštedu za Antetokounmpa.

Najbolji grčki igrač putem priopćenja potvrdio je kako neće moći nastupiti nakon što su liječnici Bucksa danas u Kini obavili dodatne preglede njegovog koljena.

"Želim sve obavijestiti da neću moći nastupiti za Grčku na predstojećem Eurobasketu. Cijelim tijekom priprema silio sam se na treniranje, pokušao sam prevariti sam sebe ignorirajući bol nadajući se da ću biti spreman za službene utakmice. Moja želja utjecala je na moju prosudbu, ali nakon obavljenih pretraga s liječnicima Bucksa, bilo je vrijeme za istinu.

Pao sam na ispitima koje su stavili pred mene, a razlog je bol koju sam osjećao od prve sekunde. Prihvaćam istinu i zrelo ću se nositi s njom, naporno ću raditi da dođem u optimalno stanje. Ovo je najveće razočaranje koje sam osjetio dosad u karijeri. Od srca želim sve najbolje suigračima i trenerima u reprezentaciji. Grčka je moja najdraža momčad i u budućnosti ću pokazati zajedno sa suigračima da smo sposobni za velike stvari", poručio je.

Grcima to nije najbolje sjelo i otvoreno su optužili Buckse za dobro smišljen i organiziran potez s njihove strane. U svakom slučaju Antetokounmpo će im jako nedostajati, a otkaz je stigao u neugodno vrijeme, samo 12 dana prije početka Prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu19.08.2017. u 21:41
    Nista od Grcke onda!
    vjesu