Tenis

Mirjana Lučić-Baroni prekinula niz od šest poraza i prošla u drugo kolo New Havena

Petar Jenjić • nedjelja, 20.08.2017.
Mirjana Lučić-Baroni prekinula niz od šest poraza i prošla u drugo kolo New Havena
Foto: EPA

Niz od šest uzastopnih poraza prekinula je Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu WTA turnira u New Havenu. Nakon nešto više od dva sata borbe slavila je protiv Estonke Anett Kontaveit...

Mirjana Lučić-Baroni ne briljira posljednjih mjeseci upisavši šest uzastopnih poraza. Kraj crnog niza morao je doći prije ili kasnije, a to se dogodilo u prvom kolu New Havena protiv Estonke Anett Kontaveit, igračice protiv koje je taj spomenuti niz i započeo, u trećem kolu Rima 18. svibnja.

Hrvatska tenisačica slavila je sa 6:4, 6:7, 6:3 za dva sata i sedam minuta provedenih na terenu. U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja između Katerine Siniakove i Shuai Peng.

Nijedna tenisačica nije briljirala na svom servisu u prva tri gema. U prednosti je bila hrvatska tenisačica koja je prva napravila break i čuvala ga do 4:3 kada Kontaveit dolazi do poravnanja. Ipak, već u sljedećem gemu Lučić-Baroni ponovno radi break i sigurnom igrom na svom servisu dolazi do prvog seta.

Obje igračice spasile su po tri break lopte u drugom setu, ali četvrtu hrvatska predstavnica nije. Estonska tenisačica povela je s 5:3 i servirala za set, no Lučić-Baroni odmah uzvraća na isti način i odvodi set do tie-breaka. U 13. igri imala je vodstvo 2:0 i 3:2, međutim, izgubila je sljedećih pet poena pa tako i set.

Hrvatska tenisačica imala je break zaostatka u odlučujućem setu, ali uspjela je okrenuti meč u svoju korist. Od zaostatka 3:2 dobila je sljedeća četiri gema i došla do pobjede iskorištenom prvom meč loptom.

WTA New Haven, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni - Anett Kontaveit 6:4, 6:7 (3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!