Tenis

Odlični Grigor Dimitrov naslijedio Marina Čilića na tronu Cincinnatija

Petar Jenjić • nedjelja, 20.08.2017.
Odlični Grigor Dimitrov naslijedio Marina Čilića na tronu Cincinnatija
Foto: EPA

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov osvojio je svoju prvu titulu na Masters turnirima. Danas je u finalu Cincinnatija svladao Australca Nicka Kyrgiosa sa 6:3, 7:5 nakon sat i 26 minuta provedenih na terenu...

Kako god današnje finale završilo, dobili bi novog pobjednika turnira iz serije 1000 jer niti Grigor Dimitrov niti Nick Kyrgios nisu, do današnjeg dana, igrali finale Mastersa. Posljednji put to se dogodilo još 2002. godine kada je Guillermo Canas bio bolji od Andyja Roddicka.

Danas je ipak kudikamo bolji bio Dimitrov koji je odigrao odličan meč od početka do kraja. Bugarski tenisač slavio je u dva seta sa 6:3, 7:5 i nakon pet titula na 250 turnirima te jedne 500-ice došao do prvog Masters naslova čime je naslijedio Marina Čilića kao pobjednik Cincinnatija.

Bugarski tenisač je nešto lakše osvajao gemove na svoj servis. Do jedine dvije break lopte Kyrgios je došao nakon dvostrukih grešaka suparnika koji se nije imao problema izvući vlastitim servisom. Jedini oduzeti servis vidjeli smo u šestom gemu kada je bugarski tenisač napravio break i sačuvao ga do kraja seta.

Iako je Dimitrov imao mizernih 36% prvog servisa u drugom setu Australac nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti servisu protivnika. Naprotiv, Bugarin je bio kudikamo opasniji. U sedmom gemu nije iskoristio dvije prilike, no Kyrgios je "odlučio" pokloniti break pri rezultatu 5:5. Napravio je dvije dvostruke i jednu neprisiljenu pogrešku za break Dimitrova koji je vrlo brzo zaključio meč u svoju korist.

ATP Masters Cincinnati, finale:
Grigor Dimitrov (7) - Nick Kyrgios 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!