Tenis

VIDEO: Mirjana Lučić-Baroni bez šanse protiv Kineskinje u osmini finala New Havena

Branimir Korać • srijeda, 23.08.2017.
VIDEO: Mirjana Lučić-Baroni bez šanse protiv Kineskinje u osmini finala New Havena
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena je u drugom kolu turnira u New Havenu. Kineskinja Shuai Peng odnijela je pobjedu sa 6:2, 6:3...

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni već dugo vremena nije uspjela povezati dvije pobjede, čak štoviše, bila je u velikoj seriji poraza prije nego je u prvom kolu New Havena svladala Anett Kontaveit.

U drugom kolu čekala ju je Shuai Peng, Kineskinja koja je prije mjesec dana osvojila turnir u Nanchangu te je u New Havenu zaustavila hrvatsku igračicu relativno glatkom pobjedom 6:2, 6:3.

Prošle godine ove dvije igračice susrele su se u Charlestonu, a Lučić-Baroni bila je vrlo uvjerljiva te je sa 6:2, 6:1 otišla u drugo kolo, no ovdje je sve bilo na strani Peng koja je uzvratila također pobjedom u dva seta.

Mirjana se dosta mučila, uz devet dvostrukih servis pogrešaka izgubila je čak šest svojih servis gemova i malo su joj značila dva breaka koja je napravila u cijelom meču.

Krenula je dobro, povela s 2:0 i nakon toga stala. Peng je osvojila narednih čak osam gemova, povela sa 6:2, 2:0 i stavila Lučić-Baroni u tešku poziciju.

Uspjela je Mirjana uzvratiti i s tri gema u nizu pružiti nadu u preokret, ali to je bilo sve, poslije toga izgubila je naredna četiri gema i upisala poraz s kojim se oprostila od turnira.

Kineskinja je tako prošla u četvrtfinale gdje će igrati protiv prve nositeljice Poljakinje Agnieszke Radwanske koju je svladala ove godine u Indian Wellsu.

New Haven, drugo kolo:
Shuai Peng (Kina, 8) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg23.08.2017. u 09:56
    Nakon AO kao da nema prave motivacije, a mozda i godine ipak cine svoje.
    interreg