Nogomet

Poznati svi sudionici šesnaestine finala Kupa, Rudeš dugo lomio otpor Dragovoljca

Branimir Korać • srijeda, 23.08.2017.
Poznati svi sudionici šesnaestine finala Kupa, Rudeš dugo lomio otpor Dragovoljca
Foto: FaH

Odigrani su svi susreti prvog kola Kupa Hrvatske u nogometu, prvoligaš Rudeš i drugoligaši uspješno du odradili posao iako Rudeš nije prošao tako lako kako se očekivalo...

Varaždin je lakoćom došao do šesnaestine finala Hrvatskog kupa vrlo visokom pobjedom u Iloku kod Fruškogorca s čak 10:0. Varaždinci su uz ozbiljan pristup izborili prolaz uz po dva pogotka Drožđeka, Sačera i Kolarića te po jedan Golubara, Težaka, Senića i Petrovića.

U Virovitici su o prolazu odlučivali jedanaesterci nakon što je dvoboj između istoimenog domaćina i Vrbovca okončan 3:3 u regularnom vremenu. Denis Kovač, Nikola Suvajac i Krešimir Crvenka pogađali su za Viroviticu dok su strijelci za Vrbovec bili Matija Dimović, Josip Colarić i Josip Gegić.

Iako je Nedeljanec rano poveo u Unešiću, domaća Zagora slavila je 4:2 i prošla dalje. Već u osmoj minuti gosti su poveli pogotkom Dominika Bistrovića, ali Mile Ćaleta, Luka Pleština i Nino Vučemilović-Alegić donijeli su domaćinu preokret. U 65. minuti Alen Blažeković smanjio je na 3:2, no sve nedoumice otklonio je Krešimir Slugan golom za 4:2 u 78. minuti.

Croatia Đakovo u produžecima je izvukla pobjedu u Križevcima i s ukupnih 4:2 prošla dalje. Sanjin Đurašević golom u 85. minuti poravnao je na 2:2 i tako donio domaćinu produžetke, ali tamo ipak zabijaju Mateo Barukčić i Florian Abramović i odvode goste dalje.

Nedelišće se pošteno namučilo u Humu na Sutli protiv Straže i tek u produžetku prošlo je dalje. Slavilo je s 3:1 golovima Andreja Nemeta u 31., Matije Antunovića u 105. i Luke Brlenića u 113. minuti. Dario Špoljar u 14. minuti doveo je Stražu u vodstvo.

Sesvećani su tek u drugom poluvremenu slomili otpor Garića u Garešnici i na kraju slavili s visokih 5:0. Vodili su na poluvremenu 1:0 golom Mateja Ćosića i sve do 66. minute taj rezultat stajao je na semaforu. Nakon toga Antonio Štimac postiže hattrick, jedan pogodak dodaje Toni Kolega i drugoligaš rutinski prolazi dalje.

Naizgled težak poraz upisalo je Međimurje na gostovanju u Ivankovu kod Bedema. Domaćin je visoko slavio s 4:1, ali pobjedu je ostvario tek u produžecima koje je izborio Mario Lučić pogotkom u 95. minuti. Tamo su zabijali i Boris Ujvari dvaput te po jednom Blaž Tustonjić, a gosti su vodili od šeste minute pogotkom Igora Tkalčića. U 43. minuti Međimurje je ostalo s igračem manje zbog isključenja Marija Munivrane što je gostima značajno otežalo posao.

Problema nije bilo za Oriolik koji je slavio u Lekeniku sa 6:0. Domaćin je od trećeligaških dana ostao bez većeg broja važnih igrača i bio je lagan zalogaj za Slavonce. Dvostruki strijelac bio je Kristijan Lucić, a po jedan su dodali Goran Jurić, Tomislav Ferić, Slaven Barišić i Robert Nikičić.

Rutinski je do pobjede došla Gorica koja je s čak 8:0 svladala Moslavinu. Drugoligaš je šest pogodaka postigao u drugom poluvremenu kada su gosti fizički potpuno pali. Strijelci za Goričane bili su Marin Pejić i Dinko Matošević po dva puta, te po jednom Damir Milanović, Marko Muhar, Luka Nakić i Luka Mandura.

Dragovoljac iz Poličnika stvorio je dosta problema Rudešu koji je u Kranjčevićevoj slavio tek s 2:0. U samoj završnici Karlo Lulić stavio je točku na i i tako uništio svaku nadu gostima u neko iznenađenje. Prvi pogodak za Rudeš postigao je u 35. minuti Domagoj Muić.

U dramatičnom dvoboju u Senju Nehaj je s 3:2 nakon produžetaka eliminirao Batrinu. Gosti su vodili 2:0 golovima Vlaovića i Cabana da bi se Nehaj vratio pogocima koje su postigli Željko Tomić i Marin Ćaćić. U 121. minuti Ćaćić je drugim pogotkom odnio pobjedu i bacio goste u očaj.

Produžeci su odlučili pobjednika i u Imbriovcu gdje je domaći Borac s 4:3 bio bolji od Karlovca. 3:3 bilo je nakon 90 minuta da bi u 108. minuti Hrvoje Bači presudio gostima i donio prolaz Borcu.

Croatia je u Zmijavcima glatko svladala FEŠK s čak 7:1 uz po dva pogotka Marina Vuksana i Tomislava Gudelja. Očekivana pobjeda domaćina koji je tako izborio sljedeću rundu natjecanja.

Bjelovar je u produžecima stigao do pobjede u Crikvenici gdje je svladao domaćina s 3:2 pogotkom Josipa Kozića u 100. minuti susreta.

Slavonija je golovima bivši igrača Zagreba Brune Bobana i Matiasa Šulca svladala Mladost iz Fažane s 2:1 dok je Novigrad s 3:0 bio bolji od Zmaja golovima Ante Živkovića, Antonija Samca i Kristijana Batelića.

Hrvatski kup

1. kolo

Zagora4:2Nedeljanec
Fruškogorac0:10Varaždin
Virovitica6:7 **Vrbovec
Radnik Križevci2:4 *Croatia Đakovo
Straža1:3 *Nedelišće
Garić0:5Sesvete
Bedem4:1 *Međimurje
Lekenik0:6Oriolik
Gorica8:0Moslavina
Rudeš2:0Dragovoljac
Nehaj3:2 *Batrina
Croatia Zmijavci7:1FEŠK
Crikvenica2:3 *Bjelovar
Slavonija2:1Mladost Fažana
Novigrad3:0Zmaj Makarska
Borac Imbriovec4:3 *Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!