Tenis

Stopostotan hrvatski učinak na ITF turnirima, četiri pobjede u Beogradu i jedna u Hodmezovasarhelyju

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.08.2017.
Stopostotan hrvatski učinak na ITF turnirima, četiri pobjede u Beogradu i jedna u Hodmezovasarhelyju

Svi hrvatski tenisači i tenisačice koji su nastupili u singlu ove srijede na ITF turnirima, upisali su pobjede. Njih čak četiri ostvarili su tenisači u Beogradu...

Na ITF turniru u Beogradu četvorica Hrvata bili su u akciji is va četvorica upisali su pobjede. Domagoj Bilješko u glavni turnir ušao je kroz kvalifikacije i na startu igrao protiv Konstantina Kirovskog koji je u ždrijeb ušao s pozivnicom. Bilješko je bio uspješniji u tri seta i tako izborio prolaz u drugo kolo te uzvratio Kirovskom za poraz u kvalifikacijama turnira u Mađarskoj ove godine. U drugom kolu igrat će protiv šestog nositelja Aleksandra Lazarova iz Bugarske.

Matej Šabanov bio je vrlo uvjerljiv protiv mladog Australca s pozivnicom Hassana Bakkara. Šabanov je ispustio samo tri gema te ga očekuje vrlo težak zadatak u drugom kolu gdje će igrati protiv prvog nositelja Dennisa Novaka iz Austrije.

S identičnih 6:2, 6:1 Franjo Raspudić nadigrao je još jednog domaćeg igrača s wild cardom Borisa Butuliju. I Raspudić je poput Bilješka morao igrati kvalifikacije nakon čega je izbacio domaćeg igrača u prvom kolu. Sljedeći izazov za Raspudića bit će Amerikanac Nathan Pasha.

I treći Hrvat koji je prošao kroz kvalifikacije ušao je u drugo kolo. Duje Kekez je poput ostala dva hrvatska kvalifikanta u prvom kolu svladao domaćeg igrača, ovaj put Rajka Mladenovića također u dva seta. Protivnik u drugom kolu bit će mu talijanski kvalifikant Simone Roncalli.

Uspješna je bila i Tena Lukas koja igra na ITF turniru u Mađarskoj gdje je na startu bila bolja od druge nositeljice Elene Gabriele Ruse iz Rumunjske. Lukas je slavila s dva puta po 6:4 i tako i drugi put u međusobnim dvobojima nadigrala Rumunjku. Drugo kolo donosi joj bolju iz dvoboja dvije Talijanke Anastasije Grymalske i Martine di Giuseppe.

ITF Beograd, prvo kolo:
Domagoj Bilješko (Hrvatska, Q) - Konstantin Kirovski (Srbija, WC) 5:7, 6:2, 6:3
Matej Šabanov (Hrvatska) - Hassan Bakkar (Australija, WC) 6:2, 6:1
Franjo Raspudić (Hrvatska, Q) - Boris Butulija (Srbija, WC) 6:2, 6:1
Duje Kekez (Hrvatska, Q) - Rajko Mladenović (Srbija, Q) 6:2, 6:4

ITF Hodmezovasarhely, prvo kolo:
Tena Lukas (Hrvatska) - Elena Gabriela Ruse (Rumunjska, 2) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!