Nogomet

Carrillo optimističan uoči Evertona: "Ako igrači ne vjeruju da možemo proći, neka slobodno odu"

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2017.
Carrillo optimističan uoči Evertona: "Ako igrači ne vjeruju da možemo proći, neka slobodno odu"
Foto: FaH

Pesimizam je riječ koja ne postoji u rječniku trenera Hajduka Joana Carrilla. Smatra kako njegova momčad ima šanse nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i pred punim poljudskim tribinama proći u Europsku ligu po prvi puta nakon sedam dugih godina...

Pred nogometašima Hajduka utakmica je koja im može donijeti europsku jesen po prvi puta nakon sedam godina. Međutim, očekuje ih jako težak posao, Everton ima dva pogotka prednosti iz prvog dvoboja. Unatoč tome trenera Joana Carrilla ne napušta optimizam.

"Prvo što ću reći igračima jest, ako ne vjeruju da možemo proći Everton, neka slobodno odu iz svlačionice. Trebamo biti pametni u igri, pronaći ravnotežu između obrane i napada. Manchester City je protiv njih imao visok posjed lopte i onda primio gol iz jedne pogreške. Svjesni smo snage Evertona, ali naša je prednost što nam treba malo vremena da zabijemo gol. Brondbyju smo dali dva u kratkom razdoblju. Bilo bi dobro povesti u prvom poluvremenu, ali nije ključno. Trebamo biti pametni i čekati šansu."

Što se tiče igrača i izostanaka Carrillo je rekao: "Znamo da Futacsa nema, a Ohandza mora pauzirati još dva tjedna. Za Lopeza ćemo još vidjeti što kažu liječnici. Ipak, više me brinu oni koji su u sastavu, ne smijemo previše žaliti za onima koji neće igrati. Said vjerojatno kreće od prve minute jer, od četiri napadača, dva su nam ozlijeđena i Said je jedna od opcija. Bio je odličan protiv Rudeša."

"Igraču moraju biti svjesni da se ne radi o samo ovoj utakmici, već da se moraju pripremati i za budućnost, to jest da im ovakvi susreti dođu pod normalno. Vide da svaki dan sve više napreduju. Od navijača smo dobili poruku time što je Poljud rasprodan, to znači da nam vjeruju. Ono što se događalo u Liverpoolu trebamo ostaviti iza nas", zaključio je Carrillo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!