Nogomet

Wayne Rooney se zahvalio na pozivu i oprostio od engleske reprezentacije

Petar Jenjić • srijeda, 23.08.2017.
Wayne Rooney se zahvalio na pozivu i oprostio od engleske reprezentacije
Foto: EPA

Nogometaš Evertona Wayne Rooney objavio je kako se oprašta od reprezentativnog dresa, nakon što ga je izbornik Gareth Southgate želio ponovno vratiti u dres Tri lava...

119 nastupa i 53 pogotka - statistika je Waynea Rooneyja u dresu engleske nogometne reprezentacije. Član Evertona dobrim je nastupima na početku ove sezone trebao dobiti poziv od izbornika Garetha Southgatea, ali se odlučio kako je vrijeme za mirovinu, barem što se tiče reprezentacije.

"Bilo je sjajno kada me Gareth Southgate nazvao i rekao kako me želi vidjeti ponovno u engleskom dresu za predstojeće utakmice. Jako cijenim njegov poziv. Ipak, dugo sam razmišljao i odlučio mu odgovoriti kako ću se umiroviti zauvijek iz reprezentativnog nogometa. Bila je to jako teška odluka koju sam donio s obitelji, menadžerom u Evertonu i svima onima koji su mi bliski"

"Igranje za Englesku uvijek je bilo posebno za mene. Svakim nastupom osjećao sam privilegiju i hvala svima koji su mi u tome pomogli, ali sada je vrijeme da odem. Znam da je odluka o napuštanju Uniteda bila vrlo teška, ali znam da sam dobro odlučio kada sam se odlučio vratiti u Everton i sada svu svoju energiju želim usmjeriti prema mom klubu."

"Uvijek ću biti navijač svoje reprezentacije. Jedna od rijetkih stvari što me žalosti jest ta što nikada nisam bio dio uspješne engleske nogometne reprezentacije. Nadam se da igrači koje Gareth okupi mogu ostvariti ambicije u budućnosti. Jednog dana doći će i uspjeh, a tada će mi biti drago što sam njihov navijač", objavio je Wayne Rooney na svojoj službenoj stranici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!