Tenis

Borna Ćorić svladao trećeg nositelja i izborio četvrtfinale u Winston Salemu

Branimir Korać • četvrtak, 24.08.2017.
Borna Ćorić svladao trećeg nositelja i izborio četvrtfinale u Winston Salemu
Foto: EPA

Borna Ćorić odigrao je vrlo dobar meč u osmini finala Winston Salema i upisao je vrijednu pobjedu protiv Johna Isnera. Trećeg nositelja svladao je u dva seta sa 7:5, 6:2...

Od turnira u Madridu u svibnju kada je svladao Andyja Murrayja, nije bilo puno dobrih vijesti za Bornu Ćorić. Od tada je upisao samo tri pobjede, sve tri protiv igrača protiv kojih se to i očekivalo, no u Winston Salemu spojio je dva dobra meča i svladao dvojicu Amerikanaca.

Posebno zvučna je druga pobjeda protiv Johna Isnera kojeg je svladao u dva seta sa 7:5, 6:2 i tako izborio prolaz u četvrtfinale. Ćorić je protiv Isnera dosad igrao jednom i to prošle godine u Davis Cupu gdje je glatko izgubio u tri seta, ali ovaj meč bio je posve drugačiji i Amerikanac nije imao previše šanse.

Borna je vrlo dobro servirao, bio opasan i na reternu i vidno svježiji od protivnika došao je to pobjede koja će ga sigurno napuniti samopouzdanjem uoči US Opena.

Iako je Isner poznat po odličnom servisu, u ovom meču on mu nije puno pomogao, imao je tek pet aseva, Borna je osvojio dvostruko više poena na reternu od protivnika i u konačnici tri puta oduzeo mu servis. S druge strane Isner je imao samo jednu break loptu koju nije iskoristio.

Prvi set Borna je dobio uz break u samoj završnici kod 5:5 kada je došao do 0:40 i poveo sa 6:5. Nakon toga Isner je imao priliku za povratak, stigao je do 30:40, ali Ćorić se spasio i uzeo set.

U drugom setu Borna nije dao nikakvu šansu Isneru, vrlo brzo pobjegao je na 5:1, u cijelom setu izgubio samo tri poena na servisu i izborio ulazak u četvrtfinale.

Tamo ga očekuje 56. igrač svijeta Nijemac Jan-Lennard Struff s kojim se Ćorić još nije susretao, ali koji je igrač s kojim Borna može igrati.

Winston Salem, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 14) - John Isner (SAD, 3) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg24.08.2017. u 11:09
    Dobre vijesti, Isner igra dobro ove godine. Ajde valjda ce ga sada malo krenuti.
    interreg