Tenis

Borna Ćorić bez polufinala u Winston Salemu, Nijemac slavio u dva seta

Branimir Korać • petak, 25.08.2017.
Borna Ćorić bez polufinala u Winston Salemu, Nijemac slavio u dva seta
Foto: EPA

Borna Ćorić poražen je u četvrtfinalu turnira u Winston Salemu. Iako je ždrijeb bio dobar, igrao je protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa, upisao je poraz u dva seta...

56. igrač svijeta Jan-Lennard Struff zaustavio je Bornu Ćorića u četvrtfinalu turnira u Winston Salemu. Ćorić nije imao pravu šansu iako je ždrijeb bio dobar i potpisao bi prije turnira da igra protiv Struffa za ulazak u polufinale.

Za razliku od dvoboja protiv Johna Isnera u osmini finala, Ćorić je puno više griješio, propustio je niz prilika i otišao je u poraz. Na servisu protivnika nije napravio ništa, osvojio je samo 11 poena na reternu i u cijelom meču nije imao nijednu break priliku.

S druge strane Struff je dobro koristio ono što mu je Ćorić ponudio, napravio je i jedini break u meču dok je u odlučujućem 13. gemu drugog seta imao dovoljno mirnoće za završiti posao.

Embed from Getty Images

U prvom setu u samo dva gema izborene su break lopte. Kod 2:1 Struff je stigao do 15:40, Ćorić se tu izvukao, ali kod 5:4 ponovno 15:40 za Nijemca koji koristi prvu od dvije break lopte i uzima set sa 6:4.

Drugi set donio je uvjerljiv nastup obojice na početnom udarcu kojeg su čvrsto držali do kraja seta i odlaska u tie-break. Tamo je Struff potpuno dominirao, vrlo brzo pobjegao do 5:1 i nakon toga mirno dovršio posao. Uzeo je set sa 7:2 u 13. igri i izborio prolaz u polufinale.

Nijemac se nada prvom ulasku u finale na ATP Touru, dosad je četiri puta gubio u polufinalu te će u Winston Salemu imati priliku prvi put proći dalje.

Winston Salem, četvrtfinale:
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Borna Ćorić (Hrvatska, 14) 6:4, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu25.08.2017. u 13:53
    Da Coric ima Cilicevu radnu etiku i smirenost on bi danas vec bio u prvi 20. Njegov problem je sto svu svoju snagu, koju bez sumnje ima na pretek ne zna kanalizirati u pravom smjeru. On puno energije gubi mijenjajuci stalno trenere, svadajuci se sa djevojkama, izbornikom...itd i lutajuci sto se... [više na forumu]
    vjesu
  • rios25.08.2017. u 12:33
    Ovo je upravo, generalno gledajući, pravi debakl. Svaka čast Struffu, ali Čorić nema problema s osciliranjem već s generalnim pristupom u poenu i sa karakterom udaraca koje ima. To su udarci malo uznapredovalog Dodiga sa puno previše spina u odnosu na snagu kojom udara. Čilić je ofanzivan igrač, a... [više na forumu]
    rios
  • narada10825.08.2017. u 10:58
    nije mi jasna ta logika, ni vasa ni ona od autora clanka. Decko je prije par dana dobio 13. igraca svijeta. Da li se to moglo predvidjeti i "potpisati"?? Naravno da je ispumpan, Struff je igrac protiv kojeg nije igrao, pa tako ovo i nije veliki debakl.
    narada108
  • interreg25.08.2017. u 09:27
    Svi tenisaci osciliraju. Cak i najveci izgube sto nikad nebi mislio. Sve su to ljudi samo razlika je u tome sto Borna oscilira od 30-80 mjesta i on bi sigurno bez razmisljanja potpisao oscilacije koje vec 10tak godina ima Marin.
    interreg
  • h-tomek25.08.2017. u 09:01
    Sve više podsjeća na Čilića i njegove nevjerojatne oscilacije od meča do meča, nekad čak i unutar meča. Očekivao sam da bude do sad već u samom vrhu, među 10 (ko Zverev), ali očito nije materijal za to. Možda nekad i dogura do broja 10, ali to jedino kad prestane oscilirati.
    h-tomek