Tenis

Jana Fett na korak do glavnog turnira US Opena

Sportnet • četvrtak, 24.08.2017.
Jana Fett na korak do glavnog turnira US Opena
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Jana Fett preskočila je i drugu prepreku do glavnog ždrijeba US Opena. U svom drugom meču u New Yorku pobijedila je Austrijanku Barbaru Haas sa 6:4, 2:6 i 6:1.

AUTOR: Slavko Boldin

Naša igračica ponovila je rezultat iz Wimbledona ove godine, kada je stigla do trećeg kola kvalifikacija. Slično kao i u prethodnom susretu, Fett je slavila u tri seta. Neobičnu prvu dionicu obilježilo je uzastopno oduzimanje servisa - Austrijanka je svih pet puta izgubila svoj početni udarac, dok je Zagrepčanka svoj uspjela sačuvati jednom i to se pokazalo presudnim.

U drugom setu Haas je bila dominantna i s dva breaka odvela meč u odlučujući set. Tamo je Fett ponovno "ubacila u višu brzinu" i bez problema sa samo jednim izgubljenim gemom izborila novu pobjedu.

Našu tenisačicu nije omelo niti čak deset dvostrukih pogrešaka, uz jedan as-servis. U završnom kolu kvalifikacija Jana ide na Amerikanku Danielle Lao, 218. tenisačicu na WTA listi, što predstavlja lijepu priliku za uspjeh karijere na Grand Slamovima za 20-godišnju Hrvaticu.

US Open, drugo kolo kvalifikacija:
Jana Fett (HRV) - Barbara Haas (AUT) 6:4, 2:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg25.08.2017. u 10:48
    Bravo Jana, bas bi volio da napravi jos taj jedan korak!
    interreg