Tenis

Prve dvije nositeljice u polufinalu New Havena, kraj za Jurak u parovima

Branimir Korać • petak, 25.08.2017.
Prve dvije nositeljice u polufinalu New Havena, kraj za Jurak u parovima
Foto: EPA

Agnieszka Radwanska i Dominika Cibulkova uoči početka US Opena igrat će u polufinalu New Havena. To nije uspjelo Dariji Jurak u konkurenciji parova gdje je izgubila s Japankom Aoyamom u četvrtfinalu...

Daria Gavrilova odradila je dobar meč u četvrtfinalu i izborila je prolaz u polufinale. Igrala je protiv Kirsten Flipkens koju je svladala sa 6:2, 6:4 uz posebno dobar nastup u prvom setu gdje je ispustila samo dva gema.

"Prije meča bilo mi je jasno da moram igrati vrlo agresivno jer je Kirsten prilično neugodna igračica. Uspjela sam u tom, bilo je dobro iako sam dopustila čak 11 break prilika, no presretna sam da sam ih sve spasila", rekla je Gavrilova.

Elise Mertens bez utrošenih minuta na terenu u četvrtfinalu došla je među četiri. Kineskinja Shuai Zhang predala je meč zbog ozljede desne ruke kao posljedica premorenosti i prečestih nastupa.

"Osjećam se dobro i imam još uvijek dosta energije. Nema bolova, morala sam igrati i kvalifikacije, bila sam svaki dan u akciji stoga će ovaj dan odmora definitivno dobro doći", rekla je Mertens.

Embed from Getty Images

Dva sata trajala je bitka između Dominike Cibulkove i Anastazije Pavljučenkove koja je završila pobjedom Slovakinje. Pavljučenkova je igrala s dosta oscilacija tijekom oba seta i na kraju je za to kažnjena. Ovo je bio njihov treći međusobni dvoboj ove godine, druga pobjeda Cibulkove i prvi meč koji nije otišao u tri seta.

"Imala sam 5:0 u drugom setu, ali jako mi je otežala posao na kraju. Igrala sam tijekom cijelog seta jako dobro, ali nakon tih 5:0 ona je zaigrala još bolje. Na četiri meč lopte pogodila je as i nisam mogla previše napraviti, međutim nastavila sam se boriti i došla do pobjede", ističe Slovakinja.

Agnieszka Radwanska nakon velike borbe izbacila je Kineskinju Shuai Peng i izborila nastup u polufinalu. Radwanskoj je to prvo polufinale još nakon početka sezone i turnira u Sydneyju što dovoljno pokazuje u kakvoj je formi bila tijekom 2017. godine.

"Ona je definitivno jako težak protivnik. Susretale smo se već ranije i znala sam što trebam raditi, znala sam da moram dati i više od 100 posto ako želim do pobjede", tvrdi Radwanska.

WTA New Haven, četvrtfinale:
Daria Gavrilova (Australija) - Kirsten Flipkens (Belgija) 6:2, 6:4
Elise Mertens (Belgija) - Shuai Zhang (Kina) predaja Zhang
Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija, 6) 7:5, 6:4
Agnieszka Radwanska (Poljska, 1) - Shuai Peng (Kina, 8) 7:5, 6:3

WTA New Haven, četvrtfinale parova:
Nicole Melichar/Anna Smith (SAD/Velika Britanija) - Shuko Aoyama/Darija Jurak (Japan/Hrvatska) 6:4, 2:6, 10:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!