Nogomet

Osječanke lako s prvakinjama Farskih Otoka, odluka o prolazu u posljednjem kolu protiv Islanđanki

Mihaela Bradovski • subota, 26.08.2017.
Osječanke lako s prvakinjama Farskih Otoka, odluka o prolazu u posljednjem kolu protiv Islanđanki
Foto: Hrvoje Knežević

Prva dva kola osječke skupine kvalifikacija Lige prvakinja protekla su baš prema očekivanjima. Domaće igračice i islandski Stjarnan priča su za sebe i upisali su po dvije vrlo uvjerljive pobjede...

Islandski Stjarnan s gol razlikom 20:0 i Osijek s gol razlikom 11:0 nakon dva odigrana kola u skupini 7 kvalifikacija za Ligu prvakinja nalaze se na vrhu i upravo njihov međusobni dvoboj odlučit će o prvom mjestu.

Osječankama igra samo pobjeda, svaki drugi ishod Islanđankama donosi prvo mjesto. Neće biti nimalo lako, Stjarnan je vrlo snažna ekipa s nizom internacionalki u svojim redovima, a kvalitetu je potvrdio s dvije vrlo uvjerljive pobjede na startu kvalifikacija.

Domaće igračice u drugom kolu igrale su protiv prvakinja Farskih Otoka, sastava Klaksvika, te su slavile s 4:0. Pobjeda je trebala biti i izraženija, razlika u kvaliteti veća je i od tih četiri pogotka, no u konačnici ipak je najvažnije da nije upisan kiks i da je ubilježena pobjeda.

U prvom dijelu Osječanke su postigle tek jedan pogodak i to Mateja Andrlić već u osmoj minuti nakon čega se punih sat vremena čekalo na novi gol.

U zadnjih 25 minuta susreta domaće igračice postigle su još tri pogotka, zabijale su Bojčić, Nevrkla i Jakovac za konačnih 4:0.

Odlučujući dvoboj između Stjarnana i Osijeka na rasporedu je 28. kolovoza od 17 sati.

Skupina 7, kvalifikacije za Ligu prvakinja:
Osijek - Klaksvik 4:0
Stjarnan - Istatov 11:0

Poredak:
1. Stjarnan 6
2. Osijek 6
3. Klaksvik 0
4. Istatov 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!