Tenis

Džumhur prvi put u karijeri u finalu, igrat će protiv prvog nositelja

Branimir Korać • subota, 26.08.2017.
Džumhur prvi put u karijeri u finalu, igrat će protiv prvog nositelja
Foto: EPA

U borbi za naslov pobjednika ATP turnira u Winston Salemu igrat će Damir Džumhur i Roberto Bautista Agut koji su u polufinalu bili bolji od Kylea Edmunda i Jan-Lennarda Struffa...

Damir Džumhur stigao je do rezultata karijere, prvi put igrat će u finalu nekog ATP turnira. U Winston Salemu preokretom je u polufinalu svladao Kylea Edmunda i borit će se za titulu. Prvi set izgubio je s glatkih 6:1 da bi nakon toga u drugom stabilizirao igru na svom servisu i u završnici napravio break za poravnanje u setovima. U trećem setu bilo je dosta nervoze na obje strane, ali Džumhur je ipak izašao kao pobjednik.

"Bit će to velika stvar i za mene i za Bosnu i Hercegovinu. Možda je čudno, ali za nas je ovo velika stvar. Za malu državu poput Bosne i Hercegovine to je svakako veliki rezultat i puno nam znači nakon svega kroz što smo prošli u zadnjih više od 20 godina", rekao je Džumhur nakon meča.

Embed from Getty Images

U finalu će igrati protiv Španjolca kojem nije nepoznanica boriti se za naslov na ATP Touru. Prvi nositelj Roberto Bautista Agut po 12. put igrat će u finalu, dosad je osvojio pet titula i tražit će i šestu. Posljednje finale igrao je početkom siječnja kada je u Chennaiju u finalu svladao Daniila Medvedeva. U Winston Salemu igrao je finale i prošle godine kada je izgubio od Pabla Carrena Buste, a ovdje je na putu do finala u dva seta bez većih problema svladao Jan-Lennarda Struffa.

"Drago mi je da sam ponovno u finalu na ovom turniru, bit će teško, ali sam spreman za taj posljednji meč", istaknuo je Španjolac.

Winston Salem, polufinale:
Damir Džumhur (BiH) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 1:6, 7:5, 6:3
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 1) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!