Tenis

Andy Murray otkazao nastup na US Openu, dobre vijesti za Čilića

Branimir Korać • subota, 26.08.2017.
Andy Murray otkazao nastup na US Openu, dobre vijesti za Čilića
Foto: EPA

Andy Murray zbog ozljede otkazao je nastup na US Openu svega dva dana prije početka. Britanac ima problema s kukom i neće biti u mogućnosti nastupiti, a u njegovo mjesto u ždrijebu ulazi Marin Čilić...

Nakon što je izgubio poziciju broj jedan na ATP ljestvici, Andy Murray ostao je i bez nastupa na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Britanac se pridružio poplavi otkaza, već ranije nastup su otkazali Novak Đoković, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Miloš Raonić, svi zbog problema s ozljedama, a sada je to učinio i Murray.

"Imam problema s kukom još od meča protiv Stana u Parizu. Napravio sam apsolutno sve da bih bio spreman za nastup u New Yorku, uzeo sam odmor nakon Wimbledona, razgovarao s brojnim specijalistima za ozljede kuka, odmarao, odradio rehabilitaciju, ali nije bilo dovoljno."

Britanac tvrdi kako ne bi došlo do pogoršanja ozljede ako bi nastupio, ali nije u mogućnosti kretati se kako je potrebno na ovako napornom turniru.

"Bilo je samo pitanje hoću li se na vrijeme potpuno oporaviti. Posljednjih nekoliko dana bilo je OK na treninzima, ali još uvijek nisam sto posto spreman da bih mogao konkurirati za osvajanje turnira. Na žalost ne mogu nastupiti, ostaje cilj vratiti se što prije na teren, bit ću zadovoljan ako to učinim ove sezone. Nedostaju mi mečevi", ističe Murray.

Njegovim otkazom profitirao je Marin Čilić koji sada dolazi na Murrayjevo mjesto u ždrijebu i umjesto neugodnog Francuza Gillesa Simona, u prvom kolu za protivnika imat će Amerikanca Tennysa Sandgrena. Na Čilićevo mjesto dolazi Sam Querrey, a na njegovo Philipp Kohlschreiber. Kao lucky loser u glavni ždrijeb ulazi Lukaš Lacko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu27.08.2017. u 07:39
    MIslim da je oklada na A. Zvereva u finalu zicer nad zicerima. On u doljnem zdrijebu nema bas nikoga tko bi mu mogao biti realno prijetnja u ovom trenutku. Jedino Marin naravno :). Iako mislim da ni on u ovom trenutku nije dovoljno dobar. Od Wimbledona nije igrao, u kakvoj je forminitko ne zna a... [više na forumu]
    vjesu