Tenis

Radwanska bez finala u New Havenu, Cibulkova i Gavrilova za titulu

Branimir Korać • subota, 26.08.2017.
Radwanska bez finala u New Havenu, Cibulkova i Gavrilova za titulu
Foto: EPA

Prva nositeljica WTA turnira u New Havenu Agnieszka Radwanska zaustavljena je u polufinalu, uspješnija je bila Daria Gavrilova...

Dominika Cibulkova dominantno je došla do finala u New Havenu pregazivši u polufinalu Belgijku Elisu Mertens. Mertens je vrlo lako pala, uhvatila je samo četiri gema i za 70 minuta ostala je bez finala. U svakom pogledu Cibulkova je dominirala susretom i stigla do prvog finala od WTA Finalsa u Singapuru prošle godine gdje je svladala Angelique Kerber.

"Drago mi je da sam uspjela. Ove godine stavljala sam previše pritiska na sebe, imala sam ogromna očekivanja i u svaki meč u koji sam ušla bila sam favoritkinja. Ovdje sam napokon zaigrala opuštenije i sve je bilo lakše", kaže Slovakinja.

Embed from Getty Images

Protivnica u finalu bit će joj Daria Gavrilova kojoj je ovo treće finale u karijeri i još uvijek čeka na prvu titulu. Prošle godine izgubila je u finalu Moskve od Svetlane Kuznjecove, a ove godine u finalu Strasbourga od Samanthe Stosur.

U polufinalu svladala je Agnieszku Radwansku koja ima dosta problema ove godine i još jednom je pokazala da nije niti blizu one svoje najbolje forme.

"Vjerovala sam u svoj plan i mislim da sam ga dobro i provela. Bila sam vrlo agresivna i koristila sam prilike na njezin drugi servis", tvrdi Gavrilova.

WTA New Haven, polufinale:
Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) - Elise Mertens (Belgija) 6:1, 6:3
Daria Gavrilova (Australija) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 1) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!