Košarka

Turska preokrenula protiv Crne Gore, Britanci nadigrali Izrael

Petar Jenjić • nedjelja, 27.08.2017.
Turska preokrenula protiv Crne Gore, Britanci nadigrali Izrael
Foto: EPA

Tri pripremne utakmice odigrane su tijekom subote u kojima jedino iznenađenje bila visoka pobjeda Velike Britanije protiv Izraela, završilo je 85:64. Turska je preokrenula zaostatak protiv Crne Gore i slavila 84:70, dok je Poljska na kraju bila bolja od Mađarske rezultatom 74:64...

Izrael je u dosadašnjem tijeku priprema igrao jako dobro, ali u posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči Eurobasketa baš se i nije proslavio. Naime, Velika Britanija je odigrala sjajnu utakmicu od početka do kraja i slavila s uvjerljivih 85:64. Već su na poluvremenu Britanci imali 15 koševa prednosti (45:30), razliku koju su do kraja bez problema sačuvali.

Do pobjede je predvodio raspoloženi Dan Clark koji je susret zaključio s 25 poena (trica 6/7). Kod Izraelaca je Richard Howell ubacio 15 koševa.

Poljska je odlično odigranim drugim poluvremenom bila bolja od Mađarske, završilo je 74:64. Ključnim se pokazala treća dionica koju su Poljaci dobili s 15 razlike (26:11). Do kraja susreta bez većih su problema održavali prednost.

Najučinkovitiji je u redovima Poljske bio Przemyslaw Karnowski koji je susret zaključio s 21 poenom i 13 skokova. Najbolji je kod Mađara bio Csaba Ferencz sa 16 koševa.

Turska je nakon velikog preokreta svladala Crnu Goru 84:70. Crnogorci su bili ravnopravni većim dijelom susreta, a prvu dionicu zaključili su s 13 koševa prednosti (23:10), međutim, u drugoj su primili čak 33 poena što se kasnije pokazalo od velike važnosti. Neizvjesnost je potrajala još neko vrijeme kada Turci ponovno rade veliku seriju i dolaze do uvjerljive pobjede.

Cedi Osman s 19 poena i Furkan Korkmaz sa 17 koševa bili su najbolji kod Turske. Crnogorce je predvodio Nikola Vučević s 12 koševa i osam skokova.

Pripremne utakmice:
Velika Britanija - Izrael 85:64
Poljska - Mađarska 74:64
Turska - Crna Gora 84:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!