Tenis

Borna Ćorić u tri seta do drugog kola uz dva osvojena tie-breaka

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Borna Ćorić u tri seta do drugog kola uz dva osvojena tie-breaka
Foto: EPA

Borna Ćorić nije izgubio set na početku US Opena, ali meč je bio vrlo tijesan i nije imao lagan posao. Jiri Vesely u prva dva seta pao je tek u tie-breaku i tek u trećem setu Ćorić se uspio odvojiti...

Jiri Vesely i Borna Ćorić ove godine susreli su se već dva puta svaki je došao do jedne pobjede, a posljednju je upisao Vesely koji je u Budimpešti slavio u dva seta. Ćorić je prije tog meča imao dosta uspjeha u međusobnim dvobojima, a na pobjedničke staze vratio se u New Yorku gdje je svladao Čeha sa 7:6, 7:6, 6:2.

Nije to bio jednostavan posao, Vesely je u prva dva seta pružio snažan otpor i odlučivale su nijanse. One su ovaj put bile na strani Ćorića te je hrvatski tenisač nakon osvojena prva dva seta, uspio stvoriti razliku u trećem i dovršiti posao.

U prvom setu Borna je mogao i prije tie-breaka doći do seta, krenuo je breakom, no Vesely se vratio i odluka je pala u 13. igri. Tamo je Ćorić poveo s 5:0, Čeh je nanizao pet poena i vratio se u igru da bi Borna ipak uspio dovršiti set.

U drugom setu Vesely je već u prvom gemu spasio tri break lopte nakon čega su obojica čvrsto držali svoj servis i nisu dopustili previše prilika protivniku. Ponovno je odluka pala u 13. igri gdje se Ćorić još jednom odvojio, no ovaj put nije dopustio Čehu povratak.

Nakon prednosti od 2-0 u setovima, Borna je došao nadomak prolaza i iako je Čeh krenuo breakom u trećem setu, Ćorić je imao situaciju pod potpunom kontrolom. Odmah se vratio, do kraja meča izgubio je još samo jedan gem i bez problema okončao posao u tom dijelu igre.

Izborio je mjesto u drugom kolu uz četiri od 12 realiziranih break prilika dok je Vesely u cijelom meču došao do dva breaka iz šest pokušaja.

Drugo kolo Borni donosi dvoboj protiv sjajnog Nijemca Alexandera Zvereva koji je u tri seta svladao Dariana Kinga.

US Open, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Jiri Vesely (Češka) 7:6(5), 7:6(2), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!