Tenis

Čilić: "Imao sam puno neprisiljenih pogrešaka, ali moram tražiti poen i forma će doći"

Branimir Korać • utorak, 29.08.2017.
Čilić: "Imao sam puno neprisiljenih pogrešaka, ali moram tražiti poen i forma će doći"
Foto: EPA

Marin Čilić uspješno je odradio posao u prvom kolu US Opena. Prvi protivnik bio mu je Amerikanac Tennys Sandgren kojeg je Čilić svladao u četiri seta...

Možda su neki očekivali lagan posao za Marina Čilića protiv Tennysa Sandgrena, ali nije bilo tako. Nakon dugačke pauze Marin je imao problema, no uspješno ih je riješio.

"Najbitnija je pobjeda i to je ono što sam tražio. Osjećao sam prije meča da nisam u najboljoj formi i onakav kakav sam bio za vrijeme travnate i zemljane sezone, ali to je proces kroz koji moram proći. Bilo je bitno ostati miran, imao sam dosta uspona i padova u igri, ali to je bilo očekivano. To razdoblje nakon Wimbledona bacilo me unatrag, zbog ozljede aduktora nisam mogao trenirati tri tjedna, ispao sam iz forme i nadam se da ću uskoro pronaći pravu igru."

Čilić je pokušavao biti što agresivniji, a u ovakvom stanju to je dovodilo do većeg broja pogrešaka.

"Pokušavao sam biti agresivan koliko god je to bilo moguće. Imao sam dosta neprisiljenih pogrešaka, ali moram ići za svojom igrom, biti agresivan, tražiti poen, to mi je najbolji dio igre. Nadam se da će kroz par mečeva sve to ići puno bolje."

U sljedećem kolu očekuje ga dvoboj protiv Floriana Mayera, Nijemca koji je u prvom kolu svladao Rogerija Dutru Silvu te ga Marin dosta dobro poznaje.

"Mayer je neugodan igrač, možda to njegov ranking ne pokazuje, ali stvarno zna sve odigravati na terenu. Očekujem još jedan težak meč i definitivno ću morati biti bolji nego u ovom prvom meču. Morat ću bolje servirati, biti puno konstantniji iz igre, odlučivat će taj mentalni pristup."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!