Tenis

Federer trebao pet setova za pobjedu protiv Tiafoea, Nadal u tri seta riješio Lajovića

Branimir Korać • srijeda, 30.08.2017.
Federer trebao pet setova za pobjedu protiv Tiafoea, Nadal u tri seta riješio Lajovića
Foto: EPA

Kiša je uništila planove organizatora za utorak i samo tri meča u kasnijem programu odigrana su nakon što je počeo kišni prekid. Dva kod tenisača i jedan kod tenisačica pod zatvorenim krovom na Arthur Ashe stadionu...

Angelique Kerber nastavila je s lošim igrama i neočekivano ispala već u prvom kolu nakon čega su u naredna tri meča favoriti ipak upisali pobjede. Roger Federer imao je težak posao i namučio se protiv Francesa Tiafoea dok su Rafael Nadal i Madison Keys ipak lakše došli do prolaza.

Nadal je igrao protiv Dušana Lajovića i samo u prvom setu dosta se mučio. Trebalo mu je vremena za prilagodbu, žalio se na buku ispod krova stadiona, ali prešao je preko svega toga i prošao dalje.

"Razumijem da je to sve show i uživao sam. Ali mislim da moramo biti malo izričitiji kada je u pitanju buka ispod krova jer nije najjednostavnije držati koncentraciju", govorio je Nadal.

Lajović je imao break prednosti i break loptu za dvostruki break, ali Nadal se spasio, napravio preokret i onda u tie-breaku osvojio set. Nakon toga sve je bilo lakše za Španjolca koji s dva puta po 6:2 dovršava posao.

Embed from Getty Images

Roger Federer morao je igrati čak pet setova protiv Francesa Tiafoea.. Ovdje je mučio trećeg nositelja i nije bio daleko od iznenađenja.

Već prvi set pokazao je da se Federer neće prošetati, Švicarac ga je izgubio sa 6:4, ali nakon što je u naredna dva seta izgubio ukupno tri gema, činilo se da će ipak bez stresova dovršiti posao.

Međutim četvrti set donosi blackout u Federerovoj igri, Tiafoe ga osvaja sa 6:1 i meč odlazi u peti set. Tu je Federer brzo došao do breaka, ali na servisu za meč, unatoč meč lopti nije dovršio posao, Amerikanac je smanjio na 5:4, ali pao je pod pritiskom u sljedećem gemu i Federer ipak prolazi dalje.

Embed from Getty Images

"U nekim trenucima sam se jako loše kretao, krivo sam procjenjivao udaljenost loptice i nisam bio najbolji. U petom setu ponovno sam igrao da pobijedim, tražio sam poen i nisam čekao na pogreške", istaknuo je Federer.

Kod tenisačica dovršen je jedan meč u večernjem programu, Madison Keys u dva seta svladala je Elise Mertens sa 6:3, 7:6. Belgijka je u drugom setu imala set loptu u 13. igri, nije ju iskoristila i upisala je poraz.

US Open, prvo kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Dušan Lajović (Srbija) 7:6(2), 6:2, 6:2
Roger Federer (Švicarska, 3) - Frances Tiafoe (SAD) 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4
Madison Keys (SAD, 15) - Elise Mertens (Belgija) 6:3, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!