Tenis

Radwanska je bila za nijansu jača - Petra Martić se oprostila od US Opena već u prvom kolu

Dario Dodić • srijeda, 30.08.2017.
Radwanska je bila za nijansu jača - Petra Martić se oprostila od US Opena već u prvom kolu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela iznenaditi desetu nositeljicu US Opena, Agnieszku Radwansku. Iako je Petra pružila solidan otpor, Poljakinja je slavila u dva seta sa 6:4, 7:6...

Iznenađenje u Flushing Meadowsu nije se dogodilo. Nakon šest godina Petra Martić i Agnieszka Radwanska ponovno su ukrstile rekete, kao i u prva dva ogleda daleke 2011. godine, slavila je Poljakinja.

Hrvatica je poprilično namučila desetu nositeljicu, koja je mogla i lakše od konačnih 6:4, 7:6 do prolaska u drugo kolo US Opena. Iako je iznimno puno griješila i imala slabiji učinak na servisu od Poljakinje, Martić je uspjela zakuhati drugi set i doći nadomak izjednačenja u setovima.

Sjajno je počela meč Petra, odmah u prvoj igri oduzima servis Radwanskoj, inače 11. igračici svijeta, ali ne uspijeva potvrditi break na svom servisu - trećom break-loptom Poljakinja se ekspresno vraća u meč. Nakon što je u petoj igri Hrvatica propustila dvije break-prilike uslijedila je kazna u idućem gemu. Poljakinja dolazi do prednosti, a na 5:2 i do break/set-lopte. Spasila je Petra i taj gem, u idućem uzela break i vratila se u život. No, po treći put u prvom setu gubi servis, treća set-lopta bila je kobna, Radwanska uzima prvi set.

Poljakinja je uz vrlo siguran servis ušla u drugi set pa je bilo logično zaključiti kako će lagano privesti meč kraju kada je u četvrtoj igri došla do breaka. Servirala je na 5:3 Radwanska za meč, ali uporna Petra vraća se potpuno u meč, pobjednica drugog seta tražila se u tie-breaku. Dvama mini-breakovima Radwanska je došla do dvije meč-lopte, jednu je Petra spasila, ali drugom Poljakinja potvrđuje razliku u kvaliteti i plasman u drugo kolo gdje je čeka Kazahstanka Putinceva, koju je u dva međusobna dvoboja dvaput svladala.

US Open, žene, 1. kolo:
Agnieszka Radwanska (POLJ, 10) - Petra Martić (HRV) 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!