Tenis

Mirjana Lučić-Baroni stala na dva poena do pobjede, Carla Suarez Navarro ipak ide dalje

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2017.
Mirjana Lučić-Baroni stala na dva poena do pobjede, Carla Suarez Navarro ipak ide dalje
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela pridružiti Donni Vekić u trećem kolu US Opena. U drugom kolu zaustavila ju je Carla Suarez Navarro koja je slavila s 4:6, 7:6, 6:2...

Nekadašnja šesta igračica svijeta Carla Suarez Navarro prošla je u treće kolo US Opena nakon velike borbe u meču s Mirjanom Lučić-Baroni. Suarez Navarro odnijela je pobjedu 4:6, 7:6, 6:2 te će tako igrati protiv Ekaterine Makarove.

Španjolka je tako još jednom bila kobna za Lučić-Baroni, svladala ju je i u četvrtom međusobnom dvoboju, a ovaj put Lučić-Baroni bila je najbliže pobjedi. U drugom setu imala je servis za meč i 30:15, ali nije uspjela dovršiti posao i otišla je u poraz.

U prvom setu Mirjana je dva puta bila u breaku zaostatka, gubila 4:2 i nakon toga napravila preokret te uzela naredna četiri gema. Ključan je bio osmi gem na svom servisu kada je u maratonskom gemu spasila dvije break lopte i stigla do 4:4 te do kraja seta poslije toga izgubila samo dva poena.

Nastavila je u istom ritmu i u drugom setu, povela s 2:0 te kod 5:4 servirala za meč, međutim borbena Španjolka tu se izvukla, set je otišao u tie-break koji Lučić-Baroni završava s dva izgubljena poena na svoja dva posljednja servisa te Suarez Navarro poravnava u setovima.

Za razliku od dvoboja protiv Monice Puig gdje je Lučić-Baroni također imala priliku slaviti u dva seta, ali na kraju ipak slavila u tri, ovdje je Španjolka iskoristila tu psihološku prednost, brzo došla do vodstva u trećem setu i zatim mirno dovršila dvoboj.

Lučić-Baroni šest puta gubila je svoj početni udarac, imala 11 dvostrukih servis pogrešaka i 57 neprisiljenih te je na kraju ostala bez trećeg kola.

US Open, drugo kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Mirjana Lučić Baroni (Hrvatska, 29) 4:6, 7:6(4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios31.08.2017. u 12:37
    Klasika. Bez game plana od početka karijere, samo "udari svaku loptu da bude winner" i ako prođe - prođe. Izvrsni udarci, dobar servis, ali sve badava jer tenis nije mlačenje i silovanje loptice, već strateško i taktičko nadigravanje.
    rios