Tenis

Sloane Stephens zaustavila Cibulkovu, porazi i Tomljanović i Wozniacki

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2017.
Sloane Stephens zaustavila Cibulkovu, porazi i Tomljanović i Wozniacki
Foto: EPA

Tenisačice su u večernjem programu na US Openu imale na rasporedu dvoboje drugog kola u kojima su poraze upisale Dominika Cibulkova, Ajla Tomljanović, Caroline Wozniacki...

11. nositeljica US Opena Dominika Cibulkova oprostila se od turnira porazom u drugom kolu od Sloane Stephens. Težak ždrijeb za Cibulkovu koja je morala na mladu Amerikanku, povratnicu nakon pauze i igračicu koja igra sve bolje. Slovakinja je imala dosta problema na servisu, a drugi gem meča ujedno je bio i najduži gem turnira s čak 12 break lopti za Stephens.

Do trećeg kola došla je još jedna Amerikanka, Venus Williams koja je u dva seta bila bolja od Oceane Dodin. Francuskinja može biti prilično neugodna kada ima svoj dan, ali ovaj put ipak je previše griješila, servis je bio na ispod 50 posto ubačaja prvog i Venus je to kaznila.

Embed from Getty Images

Vrlo lagan posao imala je Julia Goerges koja je trebala manje od sat vremena za pobjedu protiv Kineskinje Saisai Zheng. Goerges je odigrala dobar meč, radila je pritisak protiv servisa protivnice koja je u cijelom meču osvojila samo jedan svoj servis gem.

Također u dva seta, ali u dvostruko dužem i neizvjesnijem meču, Magdalena Rybarikova eliminirala je Krystinu Pliškovu. Odlučivali su tie-breakovi u kojima je bolja bila Rybarikova koja se u oba seta morala vraćati iz breaka zaostatka, ali na kraju je ipak slavila.

Od turnira se oprostila Ajla Tomljanović koja je za samo sat vremena igre poražena od Aleksandre Krunić. Krunić tako nastavlja s odličnim igrama, nakon što je iznenadila Johannu Kontu, sada je zaustavila i Ajlu koja ostaje na onoj pobjedi protiv Johanne Larsson.

Većih problema nije bilo niti za Anastasiju Sevastovu koja je s dva puta po 6:4 svladala Ukrajinku Katerynu Kozlovu. U prvom setu Ukrajinka se vrlo dobro držala i dva puta imala break prednosti, ali nije izdržala i Sevastova je sredinom seta preuzela kontrolu nakon čega je otišla do pobjede.

Embed from Getty Images

Ruskinja Ekaterina Aleksandrova neočekivano je uzela prvi set protiv Caroline Garcia, no Francuskinja se na vrijeme probudila i napravila preokret. Posebno dobro odradila je treći set u kojem nije izgubila niti jedan gem.

Zato je drugi meč između Ekaterine i Caroline završio pobjedom Ekaterine. Makarova je u tri seta bila bolja od Wozniacki uz odličan nastup, vrlo agresivan i s velikim brojem izravnih poena (52).

Embed from Getty Images

Treća nositeljica Garbine Muguruza bez problema eliminirala je Kineskinju Ying-Ying Duan i potvrdila status favoritkinje za osvajanje US Opena. Muguruza već duže vrijeme igra jako dobro i drugačiji ishod nije se niti očekivao.

US Open, drugo kolo:
Maria Sakkari (Grčka) - Arina Rodionova (Australija) 7:5, 6:3
Sloane Stephens (SAD) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 11) 6:2, 5:7, 6:3
Venus Williams (SAD, 9) - Oceane Dodin (Francuska) 7:5, 6:4
Julia Goerges (Njemačka, 30) - Saisai Zheng (Kina) 6:2, 6:1
Ashleigh Barty (Australija) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:1, 7:6(7)
Magdalena Rybarikova (Slovačka, 31) - Krystina Pliškova (Češka) 7:6(4), 7:6(3)
Aleksandra Krunić (Srbija) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:3, 6:2
Anastasija Sevastova (Latvija, 16) - Kateryna Kozlova (Ukrajina) 6:4, 6:4
Caroline Garcia (Francuska, 18) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 4:6, 6:3, 6:0
Ekaterina Makarova (Rusija) - Caroline Wozniacki (Danska, 5) 6:2, 6:7(5), 6:1
Garbine Muguruza (Španjolska, 3) - Ying-Ying Duan (Kina) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!