Tenis

Kanadski tinejdžer u tri seta izbacio Tsongu, kraj i za Müllera i Ramosa

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2017.
Kanadski tinejdžer u tri seta izbacio Tsongu, kraj i za Müllera i Ramosa
Foto: EPA

Večernji program kod tenisača u New Yorku donio je poraz osmog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge kojeg je svladao Kanađanin Denis Šapovalov...

Težak meč je iza 16. nositelja US Opena, Francuza Lucasa Pouillea. On je za protivnika imao Jareda Donaldsona i odlično krenuo, poveo s 2-0 u setovima da bi se Pouille nakon toga potpuno vratio i izborio peti set. Tamo su obojica bili dobri na svom servisu i držali početni udarac do devetog gema kada Pouille radi break iako je Donaldson imao 40:15. Nakon toga Francuz je mirno odservirao za meč.

Iznenađenje je priredio talijanski zemljaš i finalist Umaga Paolo Lorenzi koji je u četiri seta svladao četvrtfinalistu Wimbledona Luksemburžanina Gillesa Müllera. U dosta nervoznom nastupu Müllera, Luksemburžanin je imao više pogrešaka nego što je to uobičajeno, Lorenzi ih je kaznio i nakon gubitka prvog seta, stigao do pobjede.

Od turnira se oprostio i 20. nositelj Albert Ramos kojeg je u pet setova svladao francuski veteran Nicolas Mahut. Mahut je bolji igrač od Ramosa na brzim podlogama, ovo mu je peti meč u New Yorku od prošlog tjedna te ovaj rezultat ne predstavlja neko posebno iznenađenje.

Embed from Getty Images

Uvjerljiv je bio Sam Querrey koji je imao lagan posao protiv Dudija Sele. Nakon pobjede protiv Gillesa Simona, Querrey je imao vrlo lagan zadatak u drugom kolu protiv Izraelca koji je puno toga poklonio i bolje nije mogao proći. 19 aseva uz 65 posto ubačaja prvog servisa, obično je Querreyu dovoljno za pobjedu, a tako je bilo i sada.

Jednako lagan posao imao je i Pablo Carreno Busta koji je svladao Britanca Camerona Norrieja u tri seta. 12. nositelj samo jednom izgubio je servis u cijelom meču, na startu trećeg seta, ali vrlo brzo vratio je ritam, napravio preokret i otišao do pobjede.

Embed from Getty Images

Stariji Zverev, Mischa, bio je uspješniji od mlađeg brata Alexandera kojeg je u sjajnom meču svladao Borna Ćorić. Mischa je igrao pet setova protiv Benoita Pairea i iako je ispustio vodstvo 2-0 u setovima, uspio se vratiti u petom setu i doći do pobjede.

Na sličan način dalje je prošao i Moldavac Radu Albot protiv Yen-Hsuna Lua. Također je ispustio 2-0 u setovima i onda u petom izborio pobjedu. Lu je tu imao i jednu meč loptu, ali ostalo je samo na pokušaju te je glatko svladan u tie-breaku sa 7:2.

Kevin Anderson u tri seta svladao je Ernestsa Gulbisa i tako izborio dvoboj protiv Borne Ćorića. Anderson je pogodio 18 aseva i spasio svih sedam break lopti s kojima se suočio dok je u svakom setu po jednom oduzeo servis Latvijcu.

Janko Tipsarević nije uspio iznenaditi upornog Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana. Schwartzman ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri, a ovdje je Tipsarevića svladao u tri seta i prvi put u karijeri došao do trećeg kola na US Openu. Ranije je samo jednom otišao ovako daleko na četiri najveća turnira i to ove godine u Roland Garrosu.

Australac Jordan Thompson izbacio je u prvom kolu u pet setova Jacka Socka, u drugom kolu također je igrao pet setova, ali ovaj put upisao je poraz. Bolji je bio Talijan Thomas Fabbiano koji je iskoristio probleme Thompsona i njegovih čak 15 dvostrukih servis pogrešaka.

Embed from Getty Images

18-godišnji Kanađanin i velika nada svjetskog tenisa, Denis Šapovalov, iznenadio je Jo-Wilfrieda Tsongu. Francuz je ostao bez prolaza u treće kolo i to porazom u tri seta. Kanađanin je odigrao odličan meč, mogao ga je završiti i ranije, ali na servisu za meč u trećem setu je pokleknuo, no posao je dovršio u tie-breaku.

US Open, prvo kolo:
Santiago Giraldo (Kolumbija) - Vincent Millot (Francuska, Q) 6:1, 6:0, 4:6, 4:6, 6:4

US Open, drugo kolo:
Lucas Pouille (Francuska, 16) - Jared Donaldson (SAD) 7:5, 6:4, 4:6, 3:6, 6:4
Paolo Lorenzi (Italija) - Gilles Müller (Luksemburg, 19) 6:7(4), 6:3, 7:6(4), 6:3
Nicolas Mahut (Francuska) - Albert Ramos (Španjolska, 20) 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:0
Sam Querrey (SAD, 17) - Dudi Sela (Izrael) 6:4, 6:1, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 12) - Cameron Norrie (Velika Britanija) 6:2, 6:4, 6:3
Mischa Zverev (Njemačka, 23) - Benoit Paire (Francuska) 6:3, 6:2, 3:6, 6:7(3), 7:5
Radu Albot (Moldavija) - Yen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh) 6:2, 7:6(7), 5:7, 0:6, 7:6(2)
Kevin Anderson (Južna Afrika, 28) - Ernests Gulbis (Latvija) 6:3, 7:5, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 29) - Janko Tipsarević (Srbija) 6:2, 6:4, 7:5
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Steve Johnson (SAD) 7:5, 6:2, 7:6(4)
Mihail Kukuškin (Kazahstan) - Evgeni Donskoj (Rusija) 6:4, 6:4, 7:5
Thomas Fabbiano (Italija) - Jordan Thompson (Australija) 2:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:2
Denis Šapovalov (Kanada) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 8) 6:4, 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!