Tenis

Japanka zaustavila Kuznjecovu, nositeljice uglavnom uspješne u drugom kolu

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Japanka zaustavila Kuznjecovu, nositeljice uglavnom uspješne u drugom kolu
Foto: EPA

Drugo kolo US Opena u konkurenciji tenisačica u četvrtak nije donijelo previše iznenađenja. Najveće je priredila Kurumi Nara koja je svladala osmu nositeljicu Svetlanu Kuznjecovu...

Unatoč čak 13 dvostrukih servis pogrešaka, Jelena Ostapenko u dva seta svladala je Soranu Cirsteu. Servis nije najbolje funkcionirao, Cirstea je imala čak 12 break prilika, ali u igri je Ostapenko bila bolja i nije dopustila iznenađenje. U drugom setu dva puta Cirstea je imala break prednosti, ali Latvijka se vraćala i na kraju breakom došla do pobjede.

Jennifer Brady drugi put u karijeri svladala je igračicu iz Top 50 svjetskog tenisa. Trebala je samo 56 minuta da pregazi Barboru Strycovu i svlada je uz samo dva izgubljena gema. "Koristila je sva oružja da mi ne dopusti ulazak u ritam. Ima sjajan servis i forhend s kojima diktira poene cijelo vrijeme, tako vas tjera u defenzivu", govorila je nakon meča Strycova.

Embed from Getty Images

Kaia Kanepi prošla je u treće kolo pobjedom protiv Yanine Wickmayer u dva seta. Nijednom tijekom meča nije izgubila svoj početni udarac, manje je griješila nego Wickmayer i zasluženo je prošla dalje. Najbolji rezultat na US Openu dosad joj je četvrtfinale iz 2010. godine, a tada je u osmini finala svladala upravo ovu protivnicu.

Četvrta nositeljica Elina Svitolina nije imala previše problema protiv Evgenije Rodine. 22-godišnjakinja je tako treću godinu zaredom u New Yorku došla do trećeg kola, malo je izgubila koncentraciju u prvom setu kada je dopustila Rodinoj da vrati jedan izgubljeni servis i zaprijeti povratkom u set, ali brzo je odgovorila i uzela set sa 6:4.

Embed from Getty Images

Prva nositeljica Karolina Pliškova nije imala lagan posao protiv Nicole Gibbs. U prošlom njihovom međusobnom susretu Gibbs je prije dvije godine u Sydneyju izgubila s dva puta po 6:0, ali ovdje je uzela prvi set i kasnije stvorila dosta problema prvoj igračici svijeta. "Definitivno sam htjela izaći na teren i pokazati da ono nije bilo moje pravo izdanje. Nisam previše razmišljala na terenu, samo sam napadala i to mi je donijelo prvi set", opisala je Gibbs. Pliškova je u nastavku ipak proigrala i uz 11 aseva prošla dalje.

U najdužem ženskom meču na US Openu koji je potrajao tri sata i 33 minute, Shelby Rogers svladala je Dariju Gavrilovu u tri seta. Do ovog dvoboja najduži ženski meč na US Openu igran je prije dvije godine kada su Garbine Muguruza i Johanna Konta bile na terenu deset minuta kraće. "Poseban meč, bila sam u zaostatku u trećem setu, uspjela se vratiti, propustiti neke meč lopte, ali i slaviti. Puno uspona i padova s obje strane. Fantastičan je osjećaj na kraju izvući pobjedu, navijači su mi puno pomogli, u trećem setu napunili su me energijom", kaže Rogers.

Embed from Getty Images

Lagan posao imala je Shuai Zhang koja je za protivnicu imala Risu Ozaki. U azijskom dvoboju Zhang je izgubila samo tri gema, sva tri u drugom setu i to nakon što je povela s 4:0. Ozaki je tijekom meča imala samo tri winnera i čak 20 neprisiljenih pogrešaka.

Agnieszka Radwanska u dva seta svladala je Juliju Putincevu i izborila prolaz u treće kolo. Imala je Radwanska tijekom meča problema s oprezom, ali ništa što intervencija škarama ne bi popravila nakon čega je, začudo, zaigrala bolje i upisala pobjedu.

Embed from Getty Images

Mjesto u trećem kolu zauzela je i Madison Keys koja je očekivano svladala Tatjanu Mariju. Keys je dominirala mečom, griješila je, ali je istodobno imala i puno više izravnih poena te nije dopustila Njemici da uopće zaprijeti iznenađenjem u ovom susretu.

Neočekivani poraz upisala je Svetlana Kuznjecova koju je u tri seta svladala Kurumi Nara. Japanka je tako izbacila Kuznjecovu iz igre za preuzimanje broja jedan, ali još pet tenisačica može nakon US Opena završiti na vrhu WTA ljestvice. Nara nikada ranije nije svladala igračicu iz Top 10 i bila je s razlogom presretna nakon ove pobjede. "Uvijek igram dobro u New Yorku i zato sam bila puna samopouzdanja."

Embed from Getty Images

Puno uspješnija bila je druga Ruskinja Elena Vesnina koja je igrala protiv Kirsten Flipkens i ubilježila pobjedu u dva seta. Vesnina ove godine ima ogromne oscilacije u formi, ali čini se da je u New Yorku pronašla ritam i zasad igra dosta dobro te je u trećem kolu.

U trećem kolu je i Coco Vandeweghe koja je u dva seta svladala Ons Jabeur. Problema je bilo u prvom setu gdje je Jabeur imala i dvije set lopte, ali nakon što je Vandeweghe uzela set u tie-breaku, bilo joj je lakše i u drugom setu slavila je sa 6:2. "Teško je izgubiti na ovom stadionu kada je toliko navijača iza vas. Ogromna su mi pomoć", govorila je nakon pobjede.

Embed from Getty Images

US Open, drugo kolo:
Naomi Osaka (Japan) - Denisa Allertova (Češka) 6:3, 4:6, 7:5
Jelena Ostapenko (Latvija, 12) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:4, 6:4
Jennifer Brady (SAD) - Barbora Strycova (Češka, 23) 6:1, 6:1
Kaia Kanepi (Estonija) - Yanina Wickmayer (Belgija) 6:4, 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Evgenija Rodina (Rusija) 6:4, 6:4
Monica Niculescu (Rumunjska) - Ana Bogdan (Rumunjska) 6:2, 3:6, 6:3
Karolina Pliškova (Češka, 1) - Nicole Gibbs (SAD) 2:6, 6:3, 6:4
Daria Kasatkina (Rusija) - Christina McHale (SAD) 7:5, 6:3
Shelby Rogers (SAD) - Daria Gavrilova (Rusija, 25) 7:6(6), 4:6, 7:6(5)
Shuai Zhang (Kina, 27) - Risa Ozaki (Japan) 6:0, 6:3
Agnieszka Radwanska (Poljska, 10) - Julia Putinceva (Kazahstan) 7:5, 6:2
Madison Keys (SAD, 15) - Tatjana Maria (Njemačka) 6:3, 6:4
Kurumi Nara (Japan) - Svetlana Kuznjecova (Rusija, 8) 6:3, 3:6, 6:3
Elena Vesnina (Rusija, 17) - Kirsten Flipkens (Belgija) 6:4, 6:4
Coco Vandeweghe (SAD, 20) - Ons Jabeur (Tunis) 7:6(6), 6:2
Lucie Šafarova (Češka) - Nao Hibino (Japan) 6:1, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!