Tenis

Federer ponovno trebao pet setova za prolaz, Daniel neočekivano otkinuo set Nadalu

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Federer ponovno trebao pet setova za prolaz, Daniel neočekivano otkinuo set Nadalu
Foto: EPA

Roger Federer i Rafael Nadal prošli su u treće kolo US Opena, ali sigurno su očekivali lakši posao nego što su imali u susretima drugog kola...

Aleksandr Dolgopolov drugi put u šest međusobnih dvoboja svladao je Tomaša Berdycha i tako prvi put nakon 2012. godine izborio je mjesto u trećem kolu US Opena. Berdych je odigrao vrlo loš meč, imao je čak 57 neforsiranih pogrešaka u odnosu na 27 winnera, napravio je 13 dvostrukih servis pogrešaka i imao tek 45 posto ubačaja prvog servisa. Sve to olakšalo je posao Ukrajincu.

John Millman uživa u svom najboljem Grand Slam nastupu, prvi put u karijeri dohvatio je treće kolo. Igrač koji je već dvaput operirao rame i još jednom preponu, prvo je svladao Nicka Kyrgiosa, a sada i Maleka Jazirija što će mu donijeti ulazak među 200 najboljih igrača svijeta.

Embed from Getty Images

Iznenadio je Andrej Rubljev koji je u tri seta svladao Grigora Dimitrova, sedmog nositelja koji se činio u dobroj formi i kao jedan od kandidata za dug ostanak u New Yorku. Ovaj put Dimitrov je jako loše servirao, Rubljev je lako stvarao pritisak i zaslužio pobjedu. "Igram vrlo agresivno, mislim da imam dobar ritam i da mogu igrati protiv većine igrača. Moram još puno raditi i popraviti sve aspekte igre, ali iz dana u dan igram sve bolje", rekao je mladi Rus.

Juan Martin Del Potro odigrao je dosta dobar meč protiv Adriana Menendeza koji se prvi put plasirao u glavni ždrijeb US Opena. Španjolac je samo u trećem setu bio ravnopravan protivnik, poveo je s 3:0 u tie-breaku da bi nakon toga izgubio sedam poena u nizu.

Embed from Getty Images

Prolaz u treće kolo izborio je Adrian Mannarino koji je igrao protiv Björna Fratangela, pobjednika nad Ivom Karlovićem. Mannarino je bio oprezniji od Karlovića te je slavio u četiri seta uz savršenu realizaciju break prilika 7/7 i dvostruko manje neprisiljenih pogrešaka nego Amerikanac.

U trećem kolu je i Španjolac Roberto Bautista Agut koji je u tri seta bio bolji od Dustina Browna. Brown je prema običaju dosta oscilirao tijekom meča, dosta toga je poklonio Bautisti Agutu koji je jedan od boljih igrača na Touru kada su u pitanju kažnjavanja protivničkih pogrešaka.

Maratonski meč odigrali su David Goffin i Guido Pella, a Belgijac je slavio nakon velike borbe u pet setova. Do pobjede je došao iako je imao čak 81 neprisiljenu pogrešku, Pella njih 30 manje, no u ključnim trenucima Goffin je ipak bio bolji i spriječio je iznenađenje.

Embed from Getty Images

U španjolskom dvoboju Feliciano Lopez svladao je u četiri seta Fernanda Verdasca. Lopezu se isplatila agresivna igra, odigrao je dobar meč i izuzev tog izgubljenog trećeg seta, potpuno je dominirao i tako upisao treću turnirsku pobjedu protiv Verdasca u nizu.

Roger Federer nije u svom pravom izdanju, morao je i u drugom kolu igrati pet setova za prolaz dalje. Obično prve prepreke rješava bez većih problema, ali Frances Tiafoe i Mihail Južnji stavili su ga na muke. "Možda malo umorniji ulazim u treće kolo nego inače, ali nema problema. Nisam se najbolje pripremio za prva dva meča i znao sam da će biti problema, možda ih je bilo više nego što sam očekivao. Međutim još uvijek sam u turniru i još uvijek imam šanse i vjerujem da će forma u nastavku turnira rasti", rekao je Roger.

Embed from Getty Images

Gael Monfils ističe često kako uživa u tenisu i na terenu, a ovdje je imao priliku uživati puna tri i pol sata igrajući pet setova protiv Donalda Younga. Kod 5:5 u petom setu došao je do ključnog breaka nakon kojeg je uspio dovršiti posao i izboriti treće kolo.

Taylor Fritz natjerao je Dominica Thiema na puni angažman i Austrijanac je na kraju ipak slavio u četiri seta. Propustio je Fritz veliku priliku odvesti meč u peti set, kod 5:4 u četvrtom imao je 0:40 i tri vezane set lopte, ali Thiem se izvukao i nakon toga završio posao.

Embed from Getty Images

Rafael Nadal nije se prošetao do trećeg kola, Taro Daniel uzeo mu je prvi set i tek nakon toga Španjolac je preuzeo inicijativu. "Bila je borba živaca, kada ne iskoristite nekoliko puta 0:30 i 15:30 u nizu, a on iskoristi prvu priliku koja se pruži, naravno da nije jednostavno. Pod pritiskom sam ušao u drugi set, ali na kraju je sve ispalo dobro", kaže Nadal koji će u trećem kolu igrati protiv Leonarda Mayera koji je u četiri seta izbacio Japanca Yuichija Sugitu.

US Open, drugo kolo:
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Tomaš Berdych (Češka, 15) 3:6, 6:1, 7:6(5), 6:2
Viktor Troicki (Srbija) - Stefano Travaglia (Italija) 7:6(6), 7:5, 6:0
Damir Džumhur (BiH) - Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka) 4:6, 6:4, 6:0, 6:1
John Millman (Australija) - Malek Jaziri (Tunis) 6:1, 7:6(1), 6:1
Andrej Rubljev (Rusija) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 7) 7:5, 7:6(3), 6:3
Juan Martin Del Potro (Argentina, 24) - Adrian Menendez (Španjolska) 6:2, 6:3, 7:6(3)
Adrian Mannarino (Francuska, 30) - Björn Fratangelo (SAD) 6:3, 6:7(4), 6:1, 6:2
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 11) - Dustin Brown (Njemačka) 6:1, 6:3, 7:6(3)
David Goffin (Belgija, 9) - Guido Pella (Argentina) 3:6, 7:6(5), 6:7(2), 7:6(4), 6:3
Feliciano Lopez (Španjolska, 31) - Fernando Verdasco (Španjolska) 6:3, 6:2, 3:6, 6:1
Roger Federer (Švicarska, 3) - Mihail Južnji (Rusija) 6:1, 6:7(3), 4:6, 6:4, 6:2
Gael Monfils (Francuska, 18) - Donald Young (SAD) 6:3, 6:7(3), 6:4, 2:6, 7:5
Dominic Thiem (Austrija, 6) - Taylor Fritz (SAD) 6:4, 6:4, 4:6, 7:5
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 33) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:2, 6:1, 3:0 predaja Giralda
Leonardo Mayer (Argentina) - Yuichi Sugita (Japan) 6:7(3), 6:4, 6:3, 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Taro Daniel (Japan) 4:6, 6:3, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!