Tenis

Izostalo novo iznenađenje, Kevin Anderson prejak za indisponiranog Bornu Ćorića

Dario Dodić • petak, 01.09.2017.
Izostalo novo iznenađenje, Kevin Anderson prejak za indisponiranog Bornu Ćorića
Foto: FaH

Nakon senzacionalne pobjede protiv Alexandera Zvereva u drugom kolu US Opena, Borna Ćorić nije uspio doći do novog iznenađenja, u osminu finala plasirao se Južnoafrikanac Kevin Anderson, lakše od očekivanog...

Zazivali smo onog Bornu Ćorića koji je briljantnom igrom šokirao četvrtog nositelja US Opena, Alexandera Zvereva u drugom kolu turnira, ali nažalost danas se nije pojavio protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je lakše od očekivanog dohvatio osminu finala posljednjeg Grand Slama godine.

Manje od dva sata igre bilo je potrebno Andersonu za relativno laganu pobjedu u tri seta. Razloge indisponiranosti Borne Ćorića u dvoboju trećeg kola možda treba tražiti i u ozljedi desne noge. Nakon poprilično izjednačenih devet gemova Borna je u desetom gemu Južnoafrikancu dvostrukom servis-pogreškom poklonio prvu break-loptu u meču. Sjajno je nakon toga servirao Hrvat, još bolje reternirao Anderson i sa 6:4 nakon poprilično nezanimljivih 35 minuta igre došao do vodstva u setovima.

Pozvao je Borna medicinski time-out na kojem mu je fizioterapeut bandažirao desno koljeno. U igri se moglo primijetiti kako Ćorić nema onu istu eksplozivnost i kako se ne bori za svaku lopticu jednakim žarom kao što je to uobičajeno. Teško je procijeniti koliko je tome kašnjenju na svakoj loptici pridonijela eventualna ozljeda, a koliko činjenica kako Borna nije ponovio dan poput onoga kada je nadigrao Zvereva. Ostaje činjenica kako Borna danas nije bio na sto posto svojih mogućnosti, ni blizu, što je iskusni i vrlo kvalitetni Anderson znao iskoristiti.

Imao je Hrvat priliku u drugom setu. Pet break-šansi imao je Ćorić u petoj igri drugog seta, ali svih pet spašava Anderson. Bile su to ujedno jedine break-prilike Hrvata, prije i poslije toga Borna nije opasnije ugrozio Andersonov servis.

32. igrač svijeta i 28. nositelj turnira svoje je prilike, pak, savršeno koristio. Kao i u prvom setu, u drugom jedinu break-priliku pretvara u break u osmoj igri, a zatim u sljedećoj rutinski privodi i drugi set kraju.

Borna nikad u karijeri nije preokrenuo zaostatak od 2-0 u setovima, a nije ni danas. Dvaput mu u trećem setu Anderson oduzima servis i s laganih 6:2 prolazi u osminu finala gdje će rekete ukrstiti s Talijanom Paolom Lorenzijem.

US Open, muški, treće kolo:
Kevin Anderson (JAR, 28) - Borna Ćorić (HRV) 6:4, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg02.09.2017. u 11:41
    Upravo taj njegov nacin igre ga i ubija ozlijedama. Ne vidim ja tu bas neki veliki potencijal, ali kada ovi najveci odu sve je moguce. Bit ce ko u zenskom tenisu da svako moze svakog pobijediti i da nema vise favorita kao zadnjih deset i vise godina kada se znalo da ce barem jedan od cetvorice biti... [više na forumu]
    interreg
  • vjesu02.09.2017. u 08:30
    Steta za Bornu. Ali koliko god glupo zvucalo nakon ovakvog poraza, on mora izvuci pozitivne stvari iz ovog US Opena. Kao prvo se sveukupno vidio napredak u igrackom i taktickom smislu. Igra ofenzivnije i to ce morati u buducnosti ako zeli nesto napraviti. Pokusao je to i protiv Andersona ali... [više na forumu]
    vjesu