Tenis

Sevastova prejaka za Donnu Vekić, Osječanka završila nastup na US Openu

Dario Dodić • subota, 02.09.2017.
Sevastova prejaka za Donnu Vekić, Osječanka završila nastup na US Openu
Foto: EPA

Posljednja hrvatska predstavnica oprostila se od nastupa na US Openu, Donna Vekić u trećem je kolu poražena od 16. nositeljice, Latvijke Anastasije Sevastove, s glatkih 2-0 u setovima...

Moglo je biti bolje, ali moglo je biti i puno gore, Donna Vekić je nakon nešto više od sat vremena igre upisala poraz u trećem kolu US Opena. Bolja od nje u dva relativno glatka seta bila je Latvijka Anastasija Sevastova.

16. nositeljica u meč je ušla s boljim stavom, puna samopouzdanja, za razliku od Donne, koja je djelovala poprilično bezvoljno. Bilo je puno oscilacija kod Osječanke, na mahove je izgledala sjajno, takva bi Donna bez problema svladala vrlo dobru Latvijku, ali u meču smo je jako rijetko viđali.

A sve je tako dobro počelo za Hrvaticu, već u prvom gemu bez većih poteškoća oduzima servis Sevastovoj, ali na tome je i stala. Idućih šest servis-gemova Osječanka gubi, tek je u drugom setu uspjela sačuvati servis, doduše bilo je to za vodstvo Latvijke 5:1.

Sve ovo između baš i nije vrijedno spomena, nekoliko je puta Donna izludila protivnicu sjajnim poenima, ali konstante potrebne za osminu finala US Opena nije bilo. Koncentrirana je bila Sevastova, puštala je Donnu da griješi, što je Hrvatica često i činila - imala je 29 neprisiljenih pogrešaka u odnosu na 17 pogrešaka Sevastove.

U prvom je setu tek dvama breakovima Donna ublažila lošu igru, trećom break/set-loptom Latvijka sa 6:2 dolazi do vodstva u setovima. U završnici drugog seta Donna je živnula i pokazala da ima arsenal za borbu sa Sevastovom. Nakon 5:0 Latvijke Donna uzima tri gema zaredom. Došla je i do dvije break-lopte u devetoj igri, mogla se potpuno vratiti u set, ali nije ih iskoristila, Sevastova sa 6:3 rezervira kartu za osminu finala i ogled s pobjednicom dvoboja Šarapova - Kenin.

US Open, žene, 3. kolo:
Anastasija Sevastova (LAT, 16) - Donna Vekić (HRV) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!