Nogomet

SP 2018: Meksiko osigurao odlazak u Rusiju

HINA • subota, 02.09.2017.
SP 2018: Meksiko osigurao odlazak u Rusiju
Foto: EPA

Reprezentacija Meksika osigurala je nastup na SP 2018. u Rusiji nakon što je sinoć u kvalifikacijama zone CONCACAF-a svladala Panamu 1:0...

Meksiko se, sakupivši 17 bodova u kvalifikacijama i osiguravši jedno od prva tri mjesta u zoni CONCACAF, tako priključio Brazilu, Iranu, Japanu i domaćinu Rusiji koji su se izravno kvalificirali za SP.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, olakšanje za Meksiko dolazi u 53. minuti susreta kada krilo PSV-a Kirving Lozano glavom pogađa mrežu panamskog vratara Joséa Calderóna.

Za meksičku reprezentaciju ovo je 16. nastup na svjetskom prvenstvu i sedmi uzastopni.

Izgledi SAD-a za odlazak u Rusiju zakomplicirali su se nakon što je Kostarika slavila sa 2-0 u New Yorku, a oba gola za pobjedničku momčad zabio je Urena.

Kostarika je zahvaljujući ovoj pobjedi na drugom mjestu na ljestvici sa 14 bodova. Treća je Panama sa bodom prednosti ispred SAD-a koji imaju gol prednosti ispred četvrtoplasiranog Hondurasa koji je sa 2-1 pobijedio Trinidad i Tobago.

Golove za Honduras u prvom poluvremenu postigli su Alexander Lopez i Alberth Elis, dok je Joevin Jones smanjio s bijele točke polovicom drugog poluvremena, no to nije bilo dosta Trinidadu i Tobagu.

SAD i Honduras imaju po osam bodova iz sedam utakmica.

Prve tri reprezentacije se plasiraju izravno na SP u Rusiji, dok četvrtoplasirana reprezentacija ide u doigravanje protiv reprezentacije iz Azije.

Rezultati 7. kola kvalifikacija zona CONCACAF:
SAD-Kostarika 0:2 (Urena (30, 82))
Trinidad i Tobago - Honduras 1:2 (Jones (66, s.p.)/Lopez (6), Elis (17))
Meksiko - Panama 1:0 (Lozano (53))

Ljestvica:
1. Meksiko 17
2. Kostarika 14
3. SAD 8
4. Honduras 8
5. Panama 7
6. Trinidad i Tobago 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!