Košarka

Crnogorci se iskupili za katastrofu protiv Španjolske glatkom pobjedom u drugom kolu

Branimir Korać • subota, 02.09.2017.
Crnogorci se iskupili za katastrofu protiv Španjolske glatkom pobjedom u drugom kolu
Foto: EPA

Crna Gora i Mađarska nakon poraza u prvom kolu tražili su prvu pobjedu na Europskom prvenstvu. Do nje je došla Crna Gora koja je slavila s visokih 72:48...

Potpuno drugačije lice Crne Gore u drugom kolu skupine C. Na startu Europskog prvenstva lekciju joj je održala Španjolska koja ju je pregazila s gotovo 40 razlike, ali Crnogorci su se brzo oporavili od tog poraza i svladali Mađarsku u vrlo važnoj utakmici za prolaz.

Mađari su na startu ostavili bolji dojam, dok je Crna Gora bila potpuno neravnopravna Španjolcima, Mađari su pružili jak otpor Hrvatskoj i do posljednje dionice potpuno bili u igri. No u drugom kolu nisu uspjeli ponoviti takav nastup i Crna Gora ih je lakoćom svladala.

Ključ ovakvog poraza Mađara leži u vrlo lošem šutu iz igre koji je bio tek na 25 posto dok je pogotovo trica bila loša na 3/27.

Cijelim tijekom susreta Mađari su vodili bitku s napadom, nikako nisu mogli ući u ritam i Crna Gora je imala potpunu kontrolu. U prvih deset minuta Crnogorci se nisu uspjeli odvojiti, ali zato su u drugoj dionici serijom 8:0 prvi put došli do plus deset i tu je krenuo mađarski pad.

Do odlaska na odmor Crna Gora rutinski je održavala prednost i u nastavku susreta samo je dodatno povećavala.

U drugom poluvremenu Mađari su ubacili samo 19 poena i potonuli u vrlo visok zaostatak te na kraju upisali poraz 72:48.

Previše neraspoloženih bilo je u sastavu Mađarske i tek su Vojvoda s 20 poena i Perl s 13 napravili nešto više. Kod Crne Gore po 13 poena i sedam skokova upisali su Nikola Vučević i Bojan Dubljević.

Crnogorci u sljedećem kolu igraju protiv Hrvatske, a Mađari nastavljaju borbu za prva četiri mjesta susretom protiv Češke.

Skupina C:
Crna Gora - Mađarska 72:48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!