Košarka

Njemačka u dvoboju punom pogrešaka svladala neraspoloženu Gruziju

Branimir Korać • subota, 02.09.2017.
Njemačka u dvoboju punom pogrešaka svladala neraspoloženu Gruziju
Foto: EPA

Njemačka je upisala i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu dok je Gruzija ubilježila prvi poraz. Gruzijci nisu imali svoj dan i Njemačka je slavila lakše od očekivanja...

Dvoboj između Gruzije i Njemačke nije bio posebno kvalitetan. Obje momčadi upisale su pobjedu u prvom kolu, Gruzijci su iznenadili Litvu dok je Njemačka očekivano svladala Ukrajinu.

Ovaj dvoboj donio je pregršt pogrešaka na obje strane, a u svemu tome bolje su se snašli Nijemci koji su dobrom obranom uspjeli limitirati Gruziju i ostaviti je na samo 57 poena.

Čak 44 izgubljene lopte govori u prilog tome da susret nije bio najviše kvalitete, posebno više očekivalo se od Gruzije koja je odigrala vrlo dobro protiv Litve, ali protiv Njemačke pokazala je ono drugo lice. U svim segmentima igre Gruzijci su podbacili i na kraju upisali zasluženi poraz.

Njemačka unatoč takvom nastupu Gruije nije uspjela i ranije stvoriti ugodniju prednost, u prvom poluvremenu uspjela je maksimalno otići na sedam poena viška, a na odmoru je vodila s 41:36.

Ulazak u drugo poluvrijeme bilo je i ujedno najbolje razdoblje igre Gruzije, serijom 15:4 preuzela je vodstvo, činilo se da će uspjeti uzeti kontrolu nad susretom u svoje ruke, međutim uslijedila je serija promašaja i loših napadačkih odluka te je Njemačka serijom 10:1 vratila prednost na svoju stranu.

U zadnjih deset minuta Gruziji je malo toga polazilo za rukom, ubacila je samo pet poena i Njemačka je rutinski zadržala prednost i otišla do pobjede.

Na kraju 24 izgubljene lopte Gruzije, lošiji skok pri čemu je Njemačka imala čak 12 napadačkih skokova te lošiji šut iz igre, sve su to razlozi ovakvog ishoda.

Njemačka je do pobjede došla predvođena Dennisom Schröderom koji je ubacio 23 poena, ali imao i devet izgubljenih lopti te Robinom Benzingom koji je dodao 11 poena. Kod Gruzije Zaza Pačulia ubacio je 14 poena uz osam skokova, a Tornike Šengelia 12 poena uz šest skokova.

Skupina B:
Gruzija - Njemačka 57:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!