Nogomet

VIDEO: Nizozemci zadržali nadu pobjedom protiv Bugarske, Šveđani razbili Bjelorusiju

Dario Dodić • nedjelja, 03.09.2017.
VIDEO: Nizozemci zadržali nadu pobjedom protiv Bugarske, Šveđani razbili Bjelorusiju
Foto: EPA

Odigrane su četiri nedjeljne utakmice europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine. Nizozemska je u Amsterdamu svladala Bugarsku i zadržala nadu za plasman na SP, dok je Švedska uvjerljivom pobjedom u Bjelorusiji barem privremeno preuzela vrh skupine A...

Čak četiri reprezentacije vode bitku u skupini A za plasman na Svjetsko prvenstvo. Uz uvjet da večeras pobijedi Luksemburg, Francuska najbolje stoji u skupini, ali za vratom im puše Švedska, a tu su još i Bugarska i Nizozemska i kako sada stvari stoje pitanje prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije otkrit će se tek u posljednjem kolu.

Nizozemska se nakon teškog poraza od Francuske brzo oporavila i u Johann Cruijff Areni u Amsterdamu upisala važnu pobjedu protiv Bugarske. Slavili su Nizozemci s 3:1, a posebno su raspoloženi bili Davy Pröpper i Daley Blind.

Blind je probojima po lijevoj strani bio nerješiva enigma za bugarsku obranu, a u dva je navrata nakon prodora uslijedila i asistencija. U sedmoj minuti za Pröppera i u 67. za Arjena Robbena. Za konačnih 3:0 zabio je Pröpper deset minuta prije kraja, na dodavanje Promesa.

Odigran je još jedan dvoboj skupine A, Švedska je lakše od očekivanog osvojila bodove u Bjelorusiji, pobijedili su gosti s 4:0.

Bjeloruska obrana previše je griješila da Šveđani to ne bi znali iskoristiti, tako je Forsberg već u 18. minuti u primanju duge lopte koju je poslao Lustig prevario vratara Černika za 1:0 Švedske. Nyman je šest minuta kasnije iskoristio novu neopreznost domaće obrane i poentirao za 2:0, a do kraja poluvremena Berg je povisio na 3:0 nakon što je većinu posla odradio Forsberg. U završnici susreta Forsberg je iznudio i najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Granqvist za vrh skupine A.

U skupini B Farski su Otoci s minimalnih 1:0 pobijedili Andoru u Torshavnu i tako došli do osam bodova čime su nadmašili sve dosadašnje kvalifikacijske cikluse. Pogodak vrijedan sva tri boda postigao je Sorensen u 31. minuti. Bio je ovo njegov prvi pogodak u 18. nastupu u dresu Farskih Otoka.

Estonija je u skupini H nakon tri utakmice golgeterskog posta uspjela postići pogodak i to vrijedan tri boda. Estonci su ugostili Cipar i u drugoj minuti sudačke nadoknade pogotkom Käita došli do pobjede.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!